Στα σκαριά νομοσχέδιο για τον ιατρικό τουρισμό

29 Ιανουαρίου, 2021 - 11:27 πμ
57
Views

Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου που φέρνει στο προσεχές διάστημα το Υπουργείο Τουρισμού, σε σχέση με τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού και τον Οργανισμό «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος», βρέθηκαν στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συνάντησης που είχε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο του ΣΔΙΠΕ κ. Σταμάτη Γαρδέρη.

Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα έχει πάνω από 750 ιαματικές πηγές, εκ των οποίων περί το 10% έχουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις κι ελάχιστες έχουν αξιοποιηθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο της συζήτησης  ειπώθηκε πως θα υπάρξει η απόλυτη συνεργασία και η αμοιβαία κατανόηση για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος για τον ελληνικό τουρισμό, την περιφερειακή ανάπτυξη και την προβολή των Δήμων ως τουριστικών προορισμών.

Η πιστοποίηση των ιαματικών πηγών είναι ένα βασικό θέμα για να προχωρήσει η συζήτηση για τον ιαματικό τουρισμό, για τον οποίο δείχνουν ενδιαφέρον και πολλοί ξένοι επενδυτές. Οι ελληνικές λουτροπόλεις ήταν το πρώτο παράδειγμα οργανωμένου μαζικού τουρισμού στη χώρα μας. Ο ιαματικός τουρισμός είναι σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει δίχως οργανωμένο πλαίσιο για Ιατρικό Τουρισμό, που είναι στα σπάργανα στη χώρα μας θα μπορούσε να φέρει τουρισμό όλο τον χρόνο.

Κατηγορίες Άρθρου:
Επιχειρηματικότητα · Τουρισμός