“Πνίγηκε” το γιότινγκ από τις ακυρώσεις, λέει η τομεάρχης Τουρισμού, του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου

18 Ιουνίου, 2021 - 9:15 μμ
85
Views

Δραματική είναι η κατάσταση στον κλάδο του επαγγελματικού yachting εξαιτίας της πανδημίας και της αδιαφορίας με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα του κλάδου η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επισημαίνει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου

Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους, όπως λέει,  αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Συγκεκριμένα έχουν χάσει βασικούς τους πελάτες, όπως οι επισκέπτες από ΗΠΑ , αλλά κυρίως από  Κεντρική Ευρώπη, Γερμανία, Γαλλία, αλλά και από Σκανδιναβικές χώρες κι οι προβλέψεις  παραμένουν απαισιόδοξες.

Οι ακυρώσεις των ναυλώσεων – επισημαίνει η κ. Νοτοπούλου, φτάνουν το 90% με  100%, η ανεργία των ναυτικών αυξάνεται, και πλήττονται η λειτουργία των ναυπηγείων και όλα τα συναφή με τα σκάφη επαγγέλματα.

Η ίδια τονίζει πως ενέσεις ρευστότητας και διευκολύνσεις, όπως κεφάλαιο κίνησης, φορολογικές ελαφρύνσεις, μείωση των χρεώσεων στα τιμολόγια των επαγγελματικών σκαφών, κατάργηση ή αναστολή του τέλους πλεύσης και παραμονής εν μέσω πανδημίας, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η κυβέρνηση κωφεύει. Τονίζει πως οι επιχειρήσεις του επαγγελματικού yachting ζητούν από την πολιτεία έστω τη στοιχειώδη στήριξη, που έλαβαν άλλοι κλάδοι, που πλήττονται, σημειώνοντας πως είναι ζήτημα επιβίωσης του θαλάσσιου τουρισμού.

Κατηγορίες Άρθρου:
Επιχειρηματικότητα · Τουρισμός