Ίδρυμα Ωνάση, για σεξουαλική υγεία εφήβων…

21 Ιανουαρίου, 2021 - 6:13 μμ
65
Views

Έφηβες και έφηβοι μπαίνουν στη συζήτηση για τη σεξουαλική υγεία. Ένα webinar , που δημιουργήθηκε ειδικά για τη νέα γενιά που θέλει να καταλάβει και να μιλήσει ελεύθερα για τα συναισθήματα, την έννοια του φύλου, τη σεξουαλική υγεία και την οικειότητα.

Είστε έφηβοι από 14 έως 16 ετών και θέλετε να μάθετε όσα δεν τολμάτε να ρωτήσετε; Ένα webinar, λέει το Ίδρυμα Ωνάση, έρχεται ν’ απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας. Και θ΄ άξιζε τον κόπο επιτέλους το σχολείο να σταματήσει να εθελοτυφλεί, ώστε να μην υπάρχει το ίδιο ποσοστό εκτρώσεων, οι σχέσεις να είναι πιο στέρεες και τα παιδιά να νιώθουν πιο άνετα με το σώμα τους χωρίς να σταματούν να το προστατεύουν.

Το σεμινάριο αυτό έρχεται μάλιστα και σε μία δύσκολη συγκυρία με τις καταγγελίες Μπεκατώρου, για να δείξει και που είναι τα όριά μας κι ο άλλος πως πρέπει να τα σεβαστεί. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο στο Ίδρυμα Ωνάση διερευνώνται από πεποιθήσεις μέχρι συμπεριφορές και από τις απόψεις μέχρι τις αξίες γύρω από τη σεξουαλικότητα, τη σεξουαλική ανάπτυξη, το φύλο, την ταυτότητα του φύλου, τις διαπροσωπικές σχέσεις και την οικειότητα, όλα είναι θέματα, που αγγίζουν τους εφήβους και μπορούν να περιγράψουν τη σεξουαλική αγωγή.

Σ’ αυτές τις 6 διαδικτυακές συναντήσεις για τη σεξουαλική αγωγή και τις διαπροσωπικές σχέσεις, όλες οι νέες και οι νέοι μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά και βιωματικά, καθώς, εκτός από τη συζήτηση και τις εισηγήσεις, προβλέπονται επίσης καταγραφή ημερολογίου, δημιουργία ιστοριών, κουίζ και κοινή αναζήτηση και παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο. Επίσης, όλες και όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ομαδική πλατφόρμα συνεργασίας και επικοινωνίας, όπου θα υπάρχει χώρος για να μοιραστούν τις ιστορίες τους, πραγματικές ή φανταστικές.

Στην τελευταία συνάντηση, τα υλικά της ομάδας θα εξερευνηθούν θεατρικά μέσω αυτοσχεδιασμών και παιχνιδιών, ώστε να δημιουργηθούν διαφορετικές εκδοχές τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον καθένα και την καθεμία να μπει στη θέση του άλλου. Έτσι, θα καταλάβουν καλύτερα πρώτα τον εαυτό τους και ύστερα τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Συντελεστές
Μαργαρίτα Γερούκη (PhD, πρώην σχολική σύμβουλος, μεταδιδακτορική ερευνήτρια για θέματα σεξουαλικότητας και φύλου στο Πανεπιστήμιο Jyväskylä, Φινλανδία)
Χριστίνα Ρασιδάκη (MSc, ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών)
Μαριλένα Ρασιδάκη (Σκηνοθέτρια)

Ημερομηνίες & Ώρες: Τις Πέμπτες, 14, 21 & 28 Ιανουαρίου και 4, 11 & 18 Φεβρουαρίου 2021 | 18:00-19:30
Απευθύνεται σε: Εφήβους 14-16 ετών
Κόστος: Δωρεάν
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 0178002
E-maileducation.stegi@onassis.org

https://www.onassis.org/el/whats-on/webinar-teens-sex-education-and-interpersonal-relationships

Κατηγορίες Άρθρου:
Οικογένεια · Σεξ