Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας σαγηνεύουν τα παιδιά…

4 Απριλίου, 2022 - 2:12 μμ
71
Views

Μπορεί το παιδικό βιβλίο να έχει μέλλον, σε μία εποχή, που η ψηφιακή τεχνολογία ζει και βασιλεύει; Το βιβλίο της Άννας Ι. Στεργίου: «Οι περιπέτειες των Ατρόμητων της Μαργαριτοχώρας. Η κλοπή των λαγηνιών από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας» από τις εκδόσεις Κομνηνός, έλαχε πολύ θερμής υποδοχής από μικρούς φίλους, γονείς κι εκπαιδευτικούς.    

Ακριβώς, έναν μήνα μετά την κυκλοφορία του, το βιβλίο έχει ήδη παρουσιαστεί σε εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, στο Κέντρο Μελέτης «Το σπιτάκι μου» της Μαρίνας Δεκούλου και της Έλενας Παπαγερασίμου και στο φιλόξενο, 13ο δημοτικό σχολείο, στις τρεις τελευταίες τάξεις στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων.

Οι Περιπέτειες των Ατρόμητων είναι η αρχή μιας σειράς παιδικών βιβλίων. Αναφέρεται σε μία παρέα παιδιών, τα οποία με τα μαγικά τους χαρίσματα κατορθώνουν να λύνουν μυστήρια. Ο Γιάννης, η Χριστίνα, ο Δημήτρης, ο Ιάσονας, ο Ορέστης, ο Πάρις, που ζουν στη Μαργαριτοχώρα, πίνουν λάδι και τρώνε ελιές από την Ιερή Ελιά της θεάς Αθηνάς, για να πάρουν δύναμη. Ταξιδεύουν στον χρόνο στην Ιερή Βελανιδιά της Δωδώνης, για να πάρουν χρησμό. Φτάνουν στο Εργαστήρι του παππού Αρχιμήδη, που είναι ΑμεΑ αλλά είναι το «μυαλό» της ιστορίας, που τους δίνει τις κατάλληλες λύσεις, για να πολεμήσουν τους «κακούς», Νταν και Μπάρτον.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την εικονογράφηση, με τους ήρωες και το αερόστατο, που κυκλοφορούν. Διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου, ζωγράφισαν τους ήρωες, πρόσθεσαν δικούς τους. Ζήτησαν από την κ. Στεργίου να συμπεριλάβει κι άλλα χαρίσματα και πρότειναν να ταξιδέψουν οι Ατρόμητοι σ΄ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα μικρότερα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το σκυλάκι των Ατρόμητων τον Τζέφρι και τα περισσότερα ήθελαν ν’ αποκτήσουν το χάρισμα του νερού και της φωτιάς. Άλλα δήλωσαν πως θέλουν το χάρισμα του πάγου, ενώ ένα ζήτησε οι ήρωες να πετούν.  Τα μεγαλύτερα παιδιά διάλεξαν το χάρισμα του χρόνου, όπως ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, ο Ατρόμητος Γιάννης, για να μπορούν ν΄ αλλάζουν όσα δεν γίνονται σωστά!

Τα παιδιά βίωσαν τη μαγεία των ηρώων, δήλωσαν πως τρώνε λάδι κι ελιές και θέλησαν να γίνουν …Ατρόμητα! Οι παρουσιάσεις των Ατρόμητων της Μαργαριτοχώρας συνεχίζονται και όσοι ενδιαφέρονται, επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 6974940661 ή συνεννοούνται με τις εκδόσεις Κομνηνός. 

Κατηγορίες Άρθρου:
Μικροί & Μεγάλοι · Οικογένεια