«Ομορφοθεραπείες» για το δέρμα, που κατοικούμε
Θέλετε να νιώθετε όμορφες και γεμάτες αυτοπεποίθηση κάθε μέρα; Θέλετε να μην ταράζεστε κάθε φορά, που βλέπετε μία ρυτίδα. Η Δρ. Τάνια Βλαδένη έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κι η εμπειρία της βοηθά το βιβλίο της “Ομορφοθεραπείες” να είναι ευκολοδιάβαστο και κατανοητό, σε σχέση με κάποιον που δεν έχει εμπειρία στην ιατρική ορολογία. Έχει ως βασική φιλοσοφία την περιποίηση του δέρματος χωρίς να αλλοιώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά του, κι είναι ένα βιβλίο για κάθε γυναίκα και κάθε άνδρα, που θέλει να βλέπει τον εαυτό του όμορφο και γερό στον καθρέφτη του.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα δείγμα αγάπης για τα δυο φύλα και δίνει απαντήσεις στον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων δερματολογικών προβλημάτων, όπως η ακμή, διαφωτίζοντας με τρόπο επιστημονικό όχι μόνο το γυναικείο φύλο, αλλά και τους άνδρες.
Πολλές φορές ξυπνάμε και το είδωλό μας στον καθρέφτη, δεν δείχνει όπως θα θέλαμε. Το βιβλίο της δερματολόγου δρ Τάνιας Βλαδένη «Το δέρμα που κατοικούμε και ομορφοθεραπείες» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη, είναι ό, τι καλύτερο, για μάθουμε να περιποιούμαστε το δέρμα μας σωστά. Όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά πρώτα απ΄όλα για λόγους υγείας.
Μέσω μιας ιστορικής αναδρομής σε μεθόδους θεραπείας, περιποίησης και ευεξίας, που χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα για το δέρμα, ο αναγνώστης ταξιδεύει στον κόσμο της ομορφιάς και της φροντίδας, υιοθετώντας τις λύσεις εκείνες που ταιριάζουν στο δικό του τύπο δέρματος.
Όπως αναφέρει και η ίδια η γιατρός δερματολόγος συγγραφέας, κίνητρο για τη σύνθεση αυτού του έργου αποτέλεσε η επιθυμία της να βοηθήσει «κάποιους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις φοβίες τους, να αναζητήσουν τον κατάλληλο ειδικό για τις ανάγκες του δέρµατός τους, ενώ παράλληλα να θωρακίσουν τον εαυτό τους, εστιάζοντας στην εσωτερική γαλήνη και αυτοπεποίθηση, που αµφότερες αντανακλούν την πεµπτουσία της οµορφιάς”.
Σήμερα, όπως λέει, “γυναίκες και άντρες ζητούν επίμονα λύσεις για την καλύτερη εμφάνιση του δέρματός τους, καθώς έχουν συγκεχυμένες πληροφορίες από το διαδίκτυο με αποτέλεσμα να ζητούν διευκρινήσεις και επιστημονικές απαντήσεις».