Ο διάλογος της συμφοράς της υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως

1 Ιουνίου, 2021 - 6:39 μμ
183
Views

Της Άννας Στεργίου (annastergiou11@yahoo.com)

«Θέλουμε να ακούσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις όλων. Μαθητές, γονείς/κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, όλοι οι πολίτες μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα που δημιουργήσαμε για αυτό το σκοπό. Τα παιδιά μας αξίζουν τη συμμετοχή όλων μας, αξίζουν το καλύτερο!».

Όχι, δεν ζούμε σε άλλη χώρα. Η δήλωση έγινε από την υπουργό Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Μια υπουργό, η οποία αγνοεί επιδεικτικά επί 2 χρόνια, γονείς, εκπαιδευτικούς και πάνω απ΄ όλα τα παιδιά, και μας περιπαίζει ανεπανόρθωτα. Το παραμύθι πάει σύννεφο…

Η υπουργός με το πιο αυταρχικό πρόσωπο, που δημιούργησε ένα εκρηκτικό κλίμα στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια θυμήθηκε 2 χρόνια μετά την είσοδό της στο υπουργείο Παιδείας ότι της αρέσει ο διάλογος. Πως και ανακάλυψε αυτή τη λέξη;

Επί Κεραμέως το υπουργείο Παιδείας έπηξε στον μονόλογό της. Σαν την άλλη φορά που δεν άφησε να έρθουν να μιλήσουν οι Κοινωνιολόγοι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ τους έκοβε το μεροκάματο εν μέσω πανδημίας. Όταν δεν άφησε να έρθουν καν γονείς μαθητών να μιλήσουν. Όταν άφησε τους εκπαιδευτικούς έκθετους στην πανδημία, ανεξαρτήτως ηλικιακών κριτηρίων… Όταν δυναμίτισε τον συνδικαλισμό στους εκπαιδευτικούς… Όταν το πρώτο νομοσχέδιο, που έφερε ήταν για να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο.

Η κ. Κεραμέως έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι όσο κάθεται στην καρέκλα του υπουργείου Παιδείας τόσο φέρνει την ελληνική παιδεία δεκαετίες πίσω.  Δημιουργεί ένα τοξικό κλίμα φέρνοντας σε δύσκολη θέση εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Στο απόλυτο κενό μαθητές και γονείς της Γ΄ Λυκείου, που αγωνιούν αν τελευταία στιγμή τα παιδιά τους βρεθούν θετικά και δεν μπορέσουν καν να δώσουν εξετάσεις. Αλλά ποιος θα νοιαστεί;

Είναι η υπουργός Παιδείας, που εν μέσω πανδημίας έδινε παγουρίνο στα παιδιά αντί για ουσιαστικές λύσεις, με συνέπεια να ψάχνουν φτωχές οικογένειες να βρουν άρον – άρον χρήματα λεφτά για υπολογιστές ή πολύτεκνες να μοιράζονται κινητά τηλέφωνα για να κάνουν μάθημα. Το καφενείο με το κινητό τηλέφωνο σε χωριό της ελληνικής επαρχίας είναι η απόδειξη μίας τραγικής υπουργού Παιδείας, που εμπαίζει ακόμη και τα μωρά. Δεν θα πούμε για το παρατσούκλι της, που κυκλοφορεί στα ελληνικά σχολεία από παιδιά κι όχι από γονείς ή εκπαιδευτικούς.

Είναι η  κυρία Νίκη Κεραμέως η οποία άφησε στο περιθώριο τα παιδιά των νυχτερινών σχολείων. Είναι η υπουργός που σε απόλυτη συνεννόηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη άρχισαν να κυνηγούν φοιτητές ακόμη και μαθητές, που πήγαν να διαμαρτυρηθούν.

Είναι η υπουργός, που εν μέσω πανδημίας, έκλεισε τη στρόφιγγα με τη βάση του 10, ενώ είναι γνωστό ότι τα παιδιά έχουν πιεστεί οικτρά και περίπου 25.000 θα μείνουν απέξω. Αλλά ποιος να νοιαστεί;

Η υπουργός Παιδείας που άλλαξε τα φώτα κι όλο το πρόγραμμα παιδιών και γονιών για δεύτερη συνεχή χρονιά; Η υπουργός Παιδείας, που έδινε συνέντευξη Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να ξέρει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία;  Η υπουργός που κατάργησε προγραμματισμένα τμήματα και πρώτα απ΄ όλα την Νομική Αχαΐας;

Διαλύει τα επαρχιακά πανεπιστήμια

Τα έργα και οι ημέρες της δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα, που θα ζήσει και η ελληνική επαρχία, η οποία θα μείνει σε πολλές περιπτώσεις χωρίς εισακτέους, αφού φρόντισε οι πελάτες των ιδιωτικών κολεγίων, χωρίς κανένα κριτήριο να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους Πανεπιστημίων, βάζοντας οικονομική ταφόπλακα στα ήδη ταλαιπωρημένα ελληνικά νοικοκυριά.

Από τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, η σχέση της κυρίας Νίκης Κεραμέως με το διάλογο είναι μηδενική. Εκτός αν θεωρεί διάλογο, τις συζητήσεις με στελέχη της ΟΝΝΕΔ. Το έχει αποδείξει δεκάδες φορές εδώ και δυο χρόνια. Όσο κάθεται σε αυτό το πόστο τόσο βαθαίνει η κρίση. Δεν είναι τυχαίο ότι φιγουράρει πια σε μία από τις τελευταίες θέσεις δημοφιλίας πολιτικών της κυβέρνησης.

Την ώρα που η κ. Κεραμέως έβαλε το προσωπείο της δημοκράτισσας τα παιδιά βγαίνουν σαν τα κοτόπουλα από τη ζέστη στο σχολείο. Αλλά τι ξέρουμε εμείς οι γονείς; Η μήπως να ξεχάσουμε τα όσα ελεεινά έγιναν με την πλατφόρμα Webex;

Έχει δώσει εξετάσεις η κ. Κεραμέως κι έχει αποτύχει στις συνειδήσεις όλων των πολιτών, που είναι δημοκράτες είτε ανήκουν στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση. Έχει φέρει ό, τι πιο παλαιολιθικό και τρομακτικό έχει κυκλοφορήσει στο υπουργείο Παιδείας, πριν τη δικτατορία, όχι μετά.

Ο αυταρχισμός, η αλαζονεία της, η απουσία ενσυναίσθησης συνθέτουν το παζλ μίας νεαρής σε ηλικία, αλλά πολιτικού που μοιάζει να έχει βγει από τα απολιθώματα των δεινοσαύρων, καταβροχθίζοντας τη δημόσια εκπαίδευση και μαζί όσα παιδιά την έχουν ανάγκη.

Αληθεύει άραγε πως το μάθημα της Κοινωνιολογίας θα το πάρουν τώρα οι ιερωμένοι για να τους χρυσώσει το χάπι με τις εκκλησίες. Η κριτική σκέψη στα χέριά της έχει γονατίσει.

Η κυρία Κεραμέως προσκυνά όποτε θέλει το ιερατείο για χάρη των ψήφων και μετά από απέραντους μονολόγους και αυταρχικά νομοσχέδια, για δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, θυμήθηκε δυο χρόνια μετά να κάνει (δημοκρατικό) διάλογο μέσω πλατφόρμας…

Μοιάζει με ανέκδοτο η πρόσκληση της κ. Κεραμέως σε διάλογο. Αλλά δεν είναι. Κι έτσι γελάσαμε κι εμείς σήμερα με τη νέα φαρσοκωμωδία, που μας ετοιμάζει…

Κατηγορίες Άρθρου:
Εκπαίδευση · Οικογένεια