Βάλτε (φωτογραφικό)”χρώμα” στη ζωή σας…

23 Ιουνίου, 2021 - 7:42 μμ
118
Views

Το “χρώμα” στη φωτογραφία δεν είναι μία απλή υπόθεση, γι΄ αυτό και πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι προτιμούν το ασπρόμαυρο. Η παλέτα των χρωμάτων της φύσης, όμως όταν αποτυπωθεί σωστά είναι η ασυναγώνιστη, προσθέτει ζωντάνια, πάθος, δράση.

Αυτό εξάλλου ήταν και το θέμα του Α’ διαγωνισμού της ομάδας “Διάφραγμα 26” με θέμα: “το χρώμα.

Η συγκεκριμένη ομάδα με επικεφαλής τον Ανδρέα Κατσικούδη, ο οποίος διδάσκει την τέχνη του φωτογραφικού φακού κι όχι μόνο έχει μόνο καλά δείγματα να μας δώσει. Κάθε φωτογραφία είναι κι ένα ποίημα, μία ωδή στον άνθρωπο, στη φύση, στη ζωή, στις καθημερινές μας στιγμές αλλά και στις δυσκολίες τους.

Οι φωτογράφοι, που διακρίθηκαν είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Γιάννης Αυγέρης, Νικόλαος Λιούπης, Βίκυ Ολυμπίου, Παναγιώτης Ρόντος και Φοίβος Σταμπολιάδης κι η αλήθεια είναι ό,τι δυσκολευτήκαμε να ξεχωρίσουμε ποια από όλες θα βάλουμε στο εξώφυλλο.

Η φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 αποτελείται από επαγγελματίες κι ερασιτέχνες φωτογράφους, που έχει δημιουργηθεί από τον Ανδρέα Κατσικούδη. Έχει έδρα την Αθήνα και οι περισσότερες δράσεις της φιλοξενούνται στο Cinemarian. Κριτική επιτροπή ήταν οι: Ανδρέας Κατσικούδης, Στυλιανή Τσαριτσάρη και Κωνσταντίνα Πολίτη κι υπεύθυνη διοργάνωσης η Έλενα Μάμουνα.

Ο διαγωνισμός θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο μήνες με διαφορετικό θέμα. Οι διακριθέντες φωτογράφοι εξασφαλίζουν προβολή μέσα από τις διάφορες σελίδες και τις σελίδες των χορηγών επικοινωνίας. Επίσης μια φορά το χρόνο θα εκθέτουμε τις φωτογραφίες που έχουν διακριθεί με έξοδα της φωτογραφικής μας ομάδας, ενώ θα
υπάρχουν και δώρα που θα κληρώνονται ανάμεσα στους φωτογράφους αυτούς.

Έχει ήδη ανακοινωθεί το θέμα του επόμενου διαγωνισμού: “Λουλούδια” και υπάρχουν πληροφορίες στη σελίδα https://diafragma26.gr/

Χορηγoί επικοινωνίας: Περιοδικό Photonet, Φωτολόγιο, polismagazino.gr, thinkdrops.gr, Athens Art, BookSitting

Κατηγορίες Άρθρου:
Οικογένεια · Τέχνες & Θεάματα