Οι Ατρόμητοι στη… Νέα Σμύρνη! Μια μαγική βραδιά με τα παιδιά από το Σπιτάκι μου…

21 Μαρτίου, 2022 - 10:01 πμ
66
Views

Μια μαγική βραδιά έζησαν παιδιά και μεγάλοι, που άκουσαν το παραμύθι με τίτλο: “Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας: η κλοπή των λαγηνιών από το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας” από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Οι μικροί μαθητές, που ήρθαν στο φιλόξενο “Σπιτάκι μου” της Μαρίνας Δεκούλου και της Έλενας Παπαγερασίμου απλά απέδειξαν ότι μπορούν να είναι οι πιο ευφάνταστοι ακροατές, απέναντι στη συγγραφέα, Άννα Στεργίου και τη βομβάρδισαν με τις δικές τους ερωτήσεις.

Της είπαν ακόμη ότι θα ήθελαν το χάρισμα του νερού, όπως η μικρή ηρωίδα του παραμυθιού, η Χριστίνα. Επίσης, πως θα ήθελαν να είναι δυνατοί όπως ο Ορέστης, που έχει το μαγικό σπαθί και το χάρισμα της φωτιάς. Μάλιστα ένας μικρός μαθητής ανέφερε στην Άννα Στεργίου ότι έχει το μαγικό χάρισμα του παστίτσιου, γιατί… τρώει πολύ παστίτσιο!

Τη ρώτησαν αν έγραψε αυτό το βιβλίο για τον γιο της ενώ της είπαν ότι ξέρουν πως τους ήρωες τους λένε Ατρόμητους, γιατί είναι πολύ γενναίοι…

Εξήγησαν στη συγγραφέα του βιβλίου, Άννα Στεργίου, πως έχουν επισκεφθεί την Ακρόπολη ενώ έδωσαν τη δική τους εικαστική άποψη για τα αρχαιοελληνικά αγάλματα.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον σκύλο των Ατρόμητων τον Τζέφρι, είπαν ότι τους αρέσει το ελαιόλαδο, όπως και στους ήρωες της Μαργαριτοχώρας και ταξίδεψαν σε τόπους μαγικούς με το αερόστατo του παραμυθιού.

Τα έβαψαν με τους μαρκαδόρους τους, τους φόρεσαν γυαλιά ενώ έβαλαν στους ήρωες της Μαργαριτοχώρας ακόμη και πολύχρωμες φορεσιές.

Στην κλήρωση που έγινε από το Σπιτάκι μου, ένας μικρός μαθητής κέρδισε το βιβλίο των Ατρόμητων.

Ήταν μία υπέροχη βραδιά, όπως ανέφεραν όλοι, και μερικά από τα παιδιά με το ζόρι αποχώρησαν από το φιλόξενο Σπιτάκι της Νέας Σμύρνης.

Κατηγορίες Άρθρου:
Οικογένεια · Το Μπαλόνι