Βουλή των Εφήβων. Οι προτάσεις των παιδιών, ας μη μείνουν σε μία κόλλα χαρτί…

13 Ιουλίου, 2021 - 12:47 πμ
7
Views

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 ξεκινούν οι διαδικτυακές εργασίες της ΚΕ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων. Έναν θεσμό, που είναι πρωτοποριακός, που έχει δώσει πολλά και μπορεί να δώσει περισσότερα, παρότι η πανδημία δημιούργησε προβλήματα.

Εκατόν εξήντα πέντε έφηβοι από τα Λύκεια όλης της Ελλάδας καθώς και από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού θα συνεδριάσουν σε ομάδες και σε ολομέλεια, θα συζητήσουν με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος, με ειδικούς επιστήμονες και με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της κεντρικής θεματικής του εφετινού προγράμματος, «Το Περιβάλλον μου, ο Τόπος μου, ο Κόσμος μου». Παιδιά έρχονται, συζητούν, γνωρίζονται, μαθαίνουν τι είναι η πολιτική νιώθοντας την εμπειρία του κοινοβουλίου, και γνωρίζουν καλύτερα έναν θεσμό, που πρέπει να παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις μας, αφού η κοινοβουλευτική δημοκρατία με όλα της τα κουσούρια είναι ένα πολίτευμα που προάγει τη δημοκρατία.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 με τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στην Αίθουσα Γερουσίας και στην οποία θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Μετά το τέλος της Συνόδου οι έφηβοι θα παρακολουθήσουν διαδικτυακή συναυλία, που θα δοθεί από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Αλίμου.

Για ακόμα μία φορά η Βουλή των Εφήβων θα αποτελέσει βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρία για προβληματισμό, συμμετοχή και διάλογο. Με τη μόνη διαφορά ότι κάποτε θα πρέπει κι οι προτάσεις των παιδιών, όσες τουλάχιστον είναι υλοποιήσιμες κι αξίζουν τον κόπο να αξιοποιούνται από το κοινοβούλιο, αντί ο λόγος τους να μην έχει αντίκρισμα την επόμενη ημέρα.

Κατηγορίες Άρθρου:
Η Βουλή των Πολιτών · Πολιτική