Ελλάδα 1821 -2021: Ας γίνουμε επιτέλους αυτό, που ονειρεύτηκαν, οι πρόγονοί μας…

25 Μαρτίου, 2021 - 9:53 μμ
108
Views

ελληνική επανάσταση, απόδημοι,

Της Άννας Στεργίου (annastergiou11@yahoo.com)

Με όλα τα μείον, που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αναμφίβολα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση είναι μία επέτειος, που καθόρισε την τύχη όλων των Ελλήνων, την τύχη των λαών των Βαλκανίων και δημιούργησε αλυσιδωτές αλλαγές σε όλο το γεωπολιτικό τοπίο.

Η Ελλάδα σήμερα βιώνει πολλαπλές αλλαγές. Έχει τη δυνατότητα να γίνει καλύτερη να αγκαλιάσει τα παιδιά της σε όλο τον κόσμο κι αυτό το στοίχημα δεν πρέπει να το χάσει. Να γίνει η πραγματική μητρόπολη Ελλάδα, που δεν θα θυμάται τους απόδημους μόνο στις εκλογές ή όταν έχει ανάγκη τη στήριξή τους. Δεν θα σταθώ σε όσους ήρθαν ή δεν ήρθαν. Ευχαριστούμε όσους ήρθαν σε καιρό πανδημίας. Δεν ήταν δεδομένη η παρουσία τους. Όμως, ο καθένας μετρήθηκε, για το πως βλέπει την Ελλάδα σήμερα, όταν τον χρειαστήκαμε. Όταν βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση, όταν η χώρα κινδύνεψε με χρεοκοπία. Τότε μετρήσαμε πάλι φίλους κι εχθρούς.

Οι παράτες σε καιρό πανδημίας δεν αφορούν το GreenLife247, όταν χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι στο κρεβάτι του πόνου. Είναι μία σιωπηλή γιορτή. γιατί κάποιοι δίνουν μάχες για να μας κρατήσουν στη ζωή. Δεν παύει όμως να είναι γιορτή. Γιατί ξεκίνησαν οι πρόγονοί μας ξυπόλυτοι και χωρίς τη δυνατότητα να ζήσουν και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Αυτά που θεωρούμε εμείς ασήμαντα εκείνοι δεν τα είχαν ονειρευτεί. Ας τη γιορτάσουμε λοιπόν. Κι ας μάθουμε και στα παιδιά μας το βαθύτερο νόημά της.

Πολλοί βοήθησαν για να φτάσουμε ως εδώ. Άλλοι γιατί είχαν συμφέρον, άλλοι γιατί πίστεψαν σε μας άλλοι και για τα δυο. Σημασία έχει αν θα προβληματιστούμε απ΄ αυτό το κορυφαίο γεγονός της ελληνικής ιστορίας. Αν θα αλλάξουμε κατεστημένες νοοτροπίες, αν θα έχουμε καλύτερη ποιότητα δημοκρατίας, καλύτερα μέσα ενημέρωσης, αν δεν θα πατάμε τον διπλανό μας για να φανούμε εμείς. Για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που έπεσαν στον αγώνα, για όλα τα παιδιά, που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Ζούμε σε έναν δύσκολο κόσμο πια. Στο χέρι μας είναι αυτά που έκαναν οι πρόγονοί μας να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Να κρατήσουμε την αλληλεγγύη τους. Την ελπίδα τους και το όραμά τους για ελευθερία και για ευημερία. Όχι για τις ελίτ. Για όλους. Δεν περισσεύει κανείς. Από σήμερα κι όχι από αύριο… Το Greenlife247 έχει έδρα τα Νότια Προάστια της Αττικής. Ιδού μερικές από τις εκδηλώσεις, που οργανώνει ο Πολιτιστικός κι Αθλητικός Οργανισμός Νέας Σμύρνης. Ας σκεφτούμε, ας προβληματιστούμε, ας νικήσουμε τον κακό εαυτό μας…

Κατηγορίες Άρθρου:
Κοινότητες · Πολιτική