Ηγουμενίδης: Μην αφήνετε απροστάτευτη την Κρήτη

23 Ιανουαρίου, 2021 - 6:20 μμ
95
Views

Στην ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη έκανε λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης τονίζοντας ότι «είναι θέμα αξιοπιστίας να μην καθυστερήσουμε άλλο. Ελπίζω το υπουργείο, όπως προχωρήσαμε, να συνεχίσει σε τεχνικό επίπεδο και να μην περιμένει. Ελπίζω να προχωρήσει και σύντομα να υλοποιηθεί η θέση για επέκταση στα 12 μίλια», σημείωσε ο βουλευτής.

«Η κ. Μπακογιάννη, λοιπόν, που χειρίστηκε εθνικά θέματα, με τι επήρεια τα χειρίστηκε; Με τη θέση εκατό τοις εκατό ή με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας του 2020 που δεν αναγνωρίζει πλήρη επήρεια ούτε καν για την Κρήτη; Ούτε καν για την Κρήτη, ένα από τα πέντε μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου!», τόνισε  με έμφαση ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης.

Παρεμβαίνοντας διαδικτυακά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής για την επέκταση της αιγιαλίτιδας στο Ιόνιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε στην παρέμβαση του δριμεία κριτική στο τρόπο με τον οποίο ασκείται η εξωτερική πολιτική από τη Νέα Δημοκρατία: «Δεν μπορείς να ασκείς εξωτερική πολιτική πατώντας σε δύο βάρκες. Δεν μπορείς να ασκείς εξωτερική πολιτική έχοντας την προσοχή και το βλέμμα σου στραμμένα στη διατήρηση των εσωκομματικών σου ισορροπιών», όπως είπε. Αναφορικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο, ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε ότι αυτό εντάσσεται στον άξονα μιας διαρκούς, πολυδιάστατης, ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της χώρας και στα πλαίσια μιας προηγηθείσας πολιτικής που κατοχυρώνει και καθιερώνει στο διεθνές πεδίο τη χώρα μας σαν δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

-Στον ακόλουθο σύνδεσμο το βίντεο από την παρέμβαση του Νίκου Ηγουμενίδη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατηγορίες Άρθρου:
Βουλή & Νόμος · Πολιτική