Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με Ουκρανούς πρόσφυγες

27 Μαρτίου, 2022 - 10:19 μμ
28
Views

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Αν. Αττικής και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Γιάννη Γκιόκα, επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, όπου διαμένουν οικογένειες Ουκρανών προσφύγων, κυρίως ομογενών, από την περιοχή της Μαριούπολης, του Σαρτανά και των γύρω περιοχών.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε ακόμα η Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες και ο Χρήστος Τσαλαπατάνης, δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρέδωσε στους πρόσφυγες τρόφιμα, άλλα είδη στήριξης
και βοήθειας προς τις οικογένειες και τα μικρά παιδιά. Ο Γιάννης Γκιόκας, κατά την επίσκεψη στην κατασκήνωση και τη συζήτηση με τους πρόσφυγες, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τους πρόσφυγες.

Σημείωσε ότι το κόμμα θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα, με ευθύνη της κυβέρνησης, για τη φιλοξενία των προσφύγων μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες, την πλήρη υγειονομική κάλυψή τους, την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και συνολικά την κάλυψη όλων των αναγκών τους, για τα οποία το ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες εντός κι εκτός βουλής. Ο βουλευτής του ΚΚΕ μετέφερε ακόμα τις θέσεις του Κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για το πώς Ρωσία και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ «λύνουν τις διαφορές τους» για τη μοιρασιά της λείας, με θύματα τους λαούς, αλλά και για την ανάγκη απεμπλοκής της Ελλάδας από αυτή τη σύγκρουση.

Tags Άρθρου:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου:
Νέα · Πολιτική