Πληγές από το Μουζάκι…

13 Ιανουαρίου, 2021 - 1:19 μμ
156
Views

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τέσσερις μήνες από το καταστροφικό πέρασμα του ΙΑΝΟΥ στο νομό της Καρδίτσας. Στο δήμο Μουζακίου, φαίνεται σαν να σταμάτησε ο χρόνος στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2020…

Της Παναγιώτας Βράντζα,

Κτηνιάτρου, πρώην βουλευτή νομού Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ

Οι υποσχέσεις, κυβερνητικών αλλά και τοπικών αξιωματούχων για γενναίες χρηματοδοτήσεις, ώστε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των ζημιών αλλά και η κατασκευή έργων τα οποία θα θωράκιζαν την περιοχή, από παρόμοιες καταστάσεις, παραμένουν υποσχέσεις. Ο δήμος Μουζακίου Καρδίτσας αποφάσισε να διαθέσει ένα μεγάλο ποσό της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας (3.500.000) σε σχολικά κτήρια (1.400.000), και τα υπόλοιπα για επισκευές δρόμων και υδραυλικά έργα.

Εύλογα προκύπτουν ερωτήματα, για το ποια είναι η πορεία αυτών των έργων; Εάν οι εργασίες στην κοίτη του ποταμού Πάμισου, έχουν θωρακίσει το Μουζάκι και τα υπόλοιπα χωριά του δήμου, σε περίπτωση νέων ισχυρών βροχοπτώσεων; και φυσικά σε τι στάδιο βρίσκεται η αποκατάσταση του περιφερειακού δρόμου στο Μουζάκι; Επίσης, σημαντικό ερώτημα για όλους μας είναι η «τύχη» του Κέντρου Υγείας. Έχει αποφασιστεί ο χώρος ανέγερσης του νέου κτιρίου; Ποια είναι/ήταν τα κριτήρια/προδιαγραφές/προϋποθέσεις για την επιλογή αυτού του χώρου. Έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου; Το σύνολο των δημοτών περιμένουμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, αγωνιούμε και ανησυχούμε.

Προσωπικά περιμένω και την απάντηση, στο έγγραφο αίτημά μου προς το δημοτικό συμβούλιο, από τον περασμένο Οκτώβριο. Οι συνέπειες της κακοκαιρίας του Σεπτεμβρίου υπήρξαν τραγικές, με αποκορύφωμα βέβαια την απώλεια της ζωής της Ευδοκίας. Σε συνδυασμό και με τις συνέπειες της πανδημίας, δημιουργούν ένα δυσμενέστατο περιβάλλον για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι αν μη τι άλλο δικαιούνται να γνωρίζουν τα σχέδια και τις κινήσεις των εκπροσώπων τους για ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή τους.


Κατηγορίες Άρθρου:
Άρθρα · Πολιτική