Χάλκινο μετάλλιο στο σκάκι για τον βουλευτή, Χάρη Μαμουλάκη

5 Μαΐου, 2021 - 11:37 πμ
70
Views

Το σκάκι πάει ευρωκοινοβούλιο

Δεν το έχουμε συνηθίσει αλλά τελικά κι οι βουλευτές μπορούν να διακριθούν. Με την ηλεκτρονική απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, για την 3η θέση μεταξύ των μη Grand Maitr που έλαβαν μέρος στο European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, ολοκληρώθηκε η φάση των απονομών του 1ου Διαδικτυακού Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, πρωταθλητής Ελλάδος με τα χρώματα του Ηράκλειο Ο.Α.Α. (1992 και 1993) και μοναδικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ισοβάθμησε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια GMAnto aneta Stefanova καταγράφοντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε 7 αγώνες. Οι 32 κορυφαίοι σκακιστές – Βουλευτές και Ευρωβουλευτές που έλαβαν μέρος στο Τουρνουά, κατάφεραν να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, ενώ η άψογη διοργάνωση έθεσε τις βάσεις για να γίνει θεσμός.

Υπενθυμίζεται ότι στο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβαν μέρος οι Grand Maitre (GrandMaster) LoekVanWely (Ολλανδία), VictorBologan (Μολδαβία) και Antoaneta Stefanova (Βουλγαρία) και η WFM Daniela Movileanu (Ιταλία). Ο Χάρης Μαμουλάκης ήρθε ισόπαλος με την WFMDaniela Movileanu (Ιταλία)έχασε από τους Artak Manukian (Αρμενία) και MilanBrglez (Σλοβενία) και κέρδισε τους Karl Gauti Hjaltason (Ισλανδία), Viktors Valainis (Λετονία), Pall Magnusson (Ισλανδία) και Vaclav Klaus (Τσεχία).

Αξίζει να επισημανθεί ότι η συμμετοχή του Χάρη Μαμουλάκη έγινε από αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου που παραχωρήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος και τον συνεχάρη για τη συμμετοχή του στο τουρνουά.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το σκάκι, ενός παιχνιδιού που καλλιεργεί τις πνευματικές και συναισθηματικές ικανότητες, αναπτύσσει τη στρατηγική σκέψη και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία.

Κατηγορίες Άρθρου:
Πολιτική · Πρόσωπα