Ρανίδα αισιοδοξίας για τον χορό το Φεστιβάλ Καλαμάτας…

20 Ιουνίου, 2021 - 7:41 μμ
54
Views

Το σώμα ως ιστορία, μνήμη, γεύση, ιστορία, αθλητισμός. Ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του φετινού, 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με παραστάσεις, που αξίζει τον κόπο να δείτε και ν΄ απολαύσετε. Διαφορετικές προσεγγίσεις, εναλλακτικοί τρόποι, διαφορετικά χορευτικά είδη, ατομικά και μοναδικά σόου και πάνω απ΄όλα η διαδρομή του σώματος, ο καθρέφτης, που μπορεί μέσα από τον χορό, να εκφράσει σκέψεις, συναισθήματα, πράξεις, γεγονότα.

Η προπώληση πραγματοποιείται online στο https://www.ticketmaster.gr/search.html?category=Dance στο τηλεφωνικό κέντρο 210 – 8938111 (Καθημερινές 10:00-21:00 & Σαββατοκύριακο 17:00-21:00) και στα καταστήματα Public.

Γίνονται 31 συνολικά παραγωγές, 18 ξένες ομάδες, από τις οποίες οι 14 έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες, εξακτίνωση των παραστάσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ισχυρές νέες συνεργασίες και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες αλλά και για τους κατοίκους της Καλαμάτας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 16 έως τις 25 Ιουλίου.

Καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ είναι η Λίντα Καπετανέα ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τοπικές αρχές κι η ΦΑΡΙΣ.


Στο 27ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενηθούν φέτος 31 παραγωγές, 18 από το εξωτερικό και 13 από την Ελλάδα. Πρόκειται για παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη, από σύγχρονο χορό και hip hop μέχρι ακροβατικά και σύγχρονους αστικούς αφρικανικούς χορούς.

Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού, που θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο Φεστιβάλ προέρχονται από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Ιρλανδία, τη Νιγηρία και τη Σλοβακία.

Επίσης από τις 18 ξένες ομάδες οι 14 παρουσιάζουν για πρώτη φορά το έργο τους στην Ελλάδα ενώ από τα 13 ελληνικά έργα τα 3 θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους και ένα θα κάνει τη δια ζώσης πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ, μετά από την πρώτη του διαδικτυακή παρουσίαση.

Το φεστιβάλ δίνει έμφαση στην κινησιολογία

Ο τίτλος του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος είναι: “Σε κίνηση. Διαρκώς σε κίνηση. Μαζί; Ή μόνοι; συνοψίζοντας την ανάγκη της ομάδας του Φεστιβάλ να τροφοδοτεί τη συζήτηση για την ανθρώπινη κατάσταση στη σύγχρονη εποχή, μέσα από την καταγραφή της προσωπικής αλλά και της συλλογικής εμπειρίας.

Όπως και την περσινή χρονιά, το Φεστιβάλ θα ακολουθήσει και φέτος πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο των αρμόδιων αρχών και τα εξειδικευμένα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας για τους χώρους τέχνης και πολιτισμού, όπως αυτά ορίζονται και προσαρμόζονται διαρκώς από το Υπουργείο Πολιτισμού και
Αθλητισμού.

Όλο το πρόγραμμα του 27 ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εδώ: kalamatadancefestival.gr
https://youtu.be/ru_Mnhk3dMA

27ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
www.kalamatadancefestival.gr
OFFICIAL HASHTAGS:

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
-στο https://www.ticketmaster.gr/search.html?category=Dance
-στο τηλεφωνικό κέντρο: 210 8938111 (Καθημερινές 10:00-21:00 & Σαββατοκύριακο
17:00-21:00)
-στα καταστήματα Public

 • στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  & στο ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ στη ΣΠΑΡΤΗ

  Κανονικό εισιτήριο / α΄ ζώνη: €15,00
  Μειωμένο εισιτήριο / α΄ ζώνη: €12,00
  Περιορισμένης ορατότητας / β΄ ζώνη: €10,00
  Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται
  υποχρεωτικά με την επίδειξη του αντίστοιχου νόμιμα θεωρημένου δικαιολογητικού
  (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων
  Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, kalamatadancefestival.gr, mail@kalamatadancefestival.gr

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ, ΜΑΙΝ STAGE – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, -στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κατηγορίες Άρθρου:
Γράμματα & Τέχνες · Πολιτισμός