Η αστεγία και τα πολιτικά φρούτα!

23 Ιανουαρίου, 2022 - 9:41 μμ
101
Views

Καθημερινά όποιος και να περάσει από παντού, θα δει ανθρώπους άστεγους. Το φαινόμενο της αστεγίας δεν είναι τωρινό. Όμως, έχει κι η πολιτική υποκρισία ένα όριο.

Αλλά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης περίμενε να πάει στον Πειραιά για να δει άστεγους. Ποια θα κατέβει βρε στον Πειραιά; Α, ναι, η φεγγαροπρόσωπη.

Πλανήτης Γη καλεί φεγγάρω. Βασικό προσόν: Φίλη Μαρέβας. Συμπληρωματικό προσόν: Το βαφτίζειν του ψαριού σε κρέας.

Οι άλλοι άστεγοι στην Αθήνα δεν φαίνονται… Είναι πολύ το σκοτάδι της νύχτας και γι΄αυτό δεν τους βλέπει ο Κυριάκος. Τη μέρα κρύβονται μέσα σε κάτι κουβέρτες.

Είναι έξω από μαγαζιά, σε κεντρικούς δρόμους, πίσω από θέατρα, σε πλατείες, σε τραμ αλλά εκείνος πήγε στον Πειραιά, που έχει και ωραίο χαμηλό φωτισμό και δεν φαίνεται το προγούλι.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας έχει πείσει πως ξέρει το κομμάτι των αστέγων, επειδή από φυσικοθεραπευτής έκανε μεταπτυχιακό στο ΕΚΠΑ στους άστεγους.

Αφού πέταξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από παντού τους κοινωνιολόγους – η αστεγία είναι κατεξοχήν από τα θέματα, που χειρίζονται – ανέλαβε η Δόμνα να το λύσει.

Τώρα, που το θυμήθηκα επί ημερών Δόμνας είναι που έδιωξαν κατά σύμπτωση από ίδρυμα, κοπέλα που δίδασκε τυφλή , σε άτομα με προβλήματα όρασης, για να βάλουν όπως κατήγγειλαν οι φορείς, δική τους, χωρίς θέμα όρασης. Έτσι αντιλαμβάνονται στο υπουργείο Εργασίας την Πρόνοια.

Αυτήν την αξιοκρατία από το λεξιλόγιο της κυβέρνησης πρέπει να την καταργήσουν οπωσδήποτε.

Εμείς αναγνωρίζουμε σε φρούτα τύπου Δόμνας το αφύτευτο να το παρουσιάζουν για θερισμένο κι ας όψεται το γλείψιμο των καναλιών. Οι Πειραιώτες δεν ξέρουν με τι φρούτο έμπλεξαν…

Γι΄ αυτό καλού κακού έχετε και καμία κουβερτούλα έτοιμη. Με τέτοιους μισθούς και τέτοιους λογαριασμούς ρεύματος μας βλέπουμε όλους να πιάνουμε καμία γωνία…

Και τότε μπορεί να μας επισκεφθεί κι ο Κυριάκος για να λύσουμε το πρόβλημά μας, αν είμαστε στον Πειραιά…

Α! ναι, αν πιστεύετε πως ενδιαφέρθηκε ο Κυριάκος, γιατί τον έπιασε ο πόνος για τους άστεγους ή τις ψήφους τους κάνετε λάθος. Είναι που έρχονται σημαντικά χρηματοδοτικά πακέτα από την ΕΕ για την αστεγία…

Κατηγορίες Άρθρου:
Μια Σκέψη... · Πολιτισμός