Δημοσιογραφία της συμφοράς…

9 Ιουνίου, 2021 - 1:02 πμ
116
Views

Κάθε δημοσιογράφος, που σέβεται τον εαυτό του θα έπρεπε να είναι υπέρ της διατήρησης του 8άωρου. Γιατί; Γιατί ακριβώς το δικό του 8ωρο δεν το σεβάστηκαν ποτέ.

Δεν σεβάστηκαν τα γενέθλια των παιδιών του, δεν σεβάστηκαν τη γιορτή του συζύγου ή της συζύγου ή και της σχέσης τους, δεν σεβάστηκαν τις ώρες των διακοπών, του ύπνου του. Αλλά τουλάχιστον παλαιότερα πληρωνόταν. Κι η δουλειά του δεν ήταν απαξιωμένη. Ο κόσμος άκουγε τους δημοσιογράφους, τους πίστευε.

Για τους παλιούς δημοσιογράφους, που έχουν γράψει χιλιόμετρα στο επάγγελμα δεν υπήρχε και δεν υπάρχει γιορτή και σχόλη, που να μην έχουν δουλέψει τουλάχιστον μία φορά. Πρωτοχρονιές, Θεοφάνια, Απόκριες, Πάσχα, καλοκαίρια, βραδινά, μεταμεσονύχτια;

Οι δημοσιογράφοι δεν είναι οι μόνοι. Υπάρχουν νοσοκόμοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, ναυτικοί, βενζινοπώλες. Ναι υπάρχουν πολλοί. Μόνο, που αυτοί μπορούν να ξεσηκώσουν με την πένα τους τον κόσμο απέναντι σε ένα νομοσχέδιο, που χτυπά μετά τα μνημόνια, εκατομμύρια εργαζόμενους ελαφρά τη καρδία και καταστρέφει μανάδες κι οικογένειες. Ένα νομοσχέδιο, που δίνει τη χαριστική βολή και στα τελευταία ακόμη εργασιακά δικαιώματα.

Χρήσιμοι πρόθυμοι πάντα υπήρχαν σε όλες τις εποχές. Κι υπάρχουν και δημοσιογράφοι, που υπερασπίζονται φιλελεύθερες ιδέες είτε γιατί τις πιστεύουν είτε γιατί τις πιστεύουν τα αφεντικά τους. Άλλο όμως να είσαι φιλελεύθερος κι άλλο φερέφωνο της εξουσίας. Μερικοί όμως, όνομα και μη χωρίο, έχουν φτάσει στο σημείο να γελοιοποιούν το επάγγελμα.

Πόσες διαλυμένες οικογένειες υπάρχουν στον δημοσιογραφικό χώρο κι όχι μόνο, γιατί τα ωράρια είναι εξαντλητικά; Πόσοι συνάδελφοι έχουν διαλύσει, τα χέρια, τα μάτια τα αυτιά τους, από την πολύωρη εργασία; Ποιος γιατρός συνηγορεί ότι είναι νορμάλ ένας άνθρωπος να δουλεύει όσο πάει…

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης είναι γνωστός για τα έργα και τις ημέρες στην Ολυμπιακή, για το θέμα των ανοιχτών μαγαζιών τις Κυριακές. Αλλά όσοι δημοσιογράφοι παπαγαλίζουν, για να πάρουν τα προσωρινά εύσημα δυναμιτίζουν το μέλλον και των δικών τους παιδιών. Ξεχνούν πως δεν θα μπορούν ούτε μία Κυριακή να βρεθούν από κοντά, εκτός αν παίρνουν…ρεπό.

Κι είναι τουλάχιστον εμετικό, πως μερικοί έσπευσαν να προστατεύσουν – όχι το 8άωρο, που για χάρη του χύθηκε αίμα – αλλά να ξεσκίσουν την Άννα Ευθυμίου, που ίσως τόλμησε να ψελλίσει μία κουβέντα, μπας και βελτιωθεί το έκτρωμα.

Φέρτε ό, τι να ‘ ναι κύριε Χατζηδάκη μου. Και ήλιο με ήλιο να φέρετε πάλι θα βγουν κάποιοι να σας σφίξουν το χέρι. Προφανώς δεν έχει τέρμα ο δημοσιογραφικός κατήφορός μας.

Κατηγορίες Άρθρου:
Μια Σκέψη... · Πολιτισμός