Πρόταση μομφής κι άλλα τινά…

30 Ιανουαρίου, 2022 - 11:45 πμ
84
Views

Της Άννας Στεργίου

Λοιπόν καλό θα είναι ορισμένοι βουλευτές να έρχονται πιο διαβασμένοι. Ειδικά από τη Νέα Δημοκρατία πήξαμε στην επανάληψη. Μάνα μου τι ήταν τούτο το “η επανάληψις είναι η μήτηρ της μαθήσεως”.

Αυτήν την καυτή ανάσα του Νίκου Ανδρουλάκη, το Μάτι, τη Μάνδρα και λοιπά …κόλλυβα τα βαρεθήκαμε. Και το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο παπάς. Μετά από τόση επανάληψη μπορεί να τους έκοβα στις εξετάσεις λόγω αντιγραφής [copy paste που λέει κι ο Πολάκης].

Θα ξεχωρίσω την συμπαθή βουλευτίνα Ιωαννίνων, η οποία γιατρός ούσα και ευγενέστατη κατά τα άλλα μας μίλησε για το μεγαλείο Μητσοτάκη (πρόλαβε άλλος καλή μου Φιλελευθεροποιημένος με τον χαρακτηρισμό Μωϋσής).

Θα πω ότι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αφού ούτε προσωπικό του έδωσαν ούτε τίποτα. Και καλά θα κάνουν εκεί στη Νέα Δημοκρατία να μη χαλάσουν και τις σχέσεις μας με τους Κύπριους, αφού πάνω και κάτω προσπαθούν να τον αποδομήσουν, λες κι είναι ο μόνος που φταίει…

Α, ναι βρήκαν μερικοί τρόπο να δώσουν και τον περιφερειάρχη Πατούλη, που ήταν παλιά της Μαρίνας. Βρήκε τρόπο ο Κυριάκος να κάνει την κακοκαιρία ευκαιρία να τζάσει όσους δεν θέλει.

Ακούσαμε του κόσμου τις παρόλες από κυρίως από νέους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ψάχνονται για κάνα υπουργείο. Μαζέψτε αγαπητοί τη γλώσσα από το πάτωμα. Είναι κρίμα. Και μας ζαλίσατε με την Αττική οδό και το διχίλιαρο. Για τους άστεγους που καταξεπάγιασαν δεν είδαμε να πείτε τίποτα.

Αυτή πάλι η ζαλάδα με τη συγγνώμη του πρωθυπουργού, και με το Μάτι. Κατά τύχη έχουμε ένα Μάτι την ημέρα… με κυβέρνηση ΝΔ…

Ξέρουμε πως δεν θα περάσει η πρόταση μομφής, όμως η παρουσία της κυβέρνησης με δυο τρεις εξαιρέσεις ήταν πολύ χαμηλότερη των προσδοκιών. Αντίθετα, στάθηκαν πολύ καλά βουλευτές απ΄ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μείζονος κι ελάσσονος.

Η ομιλία που ξεχώρισε από τη ΝΔ ήταν του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα. Συναισθηματική ήταν κι η ομιλία του Χρήστου Στυλιανίδη αλλά προσεκτική για να μη θίξει τα κακώς κείμενα. Αντιλαμβανόμαστε το πόσο έπεσε από τα σύννεφα ερχόμενος από την Κύπρο και την Ευρώπη κι είδε κι από μόνος του ότι το επιτελικό κράτος είναι το ανύπαρκτο.

Με την κυρία Νίκη Κεραμέως δεν ασχολείται πια η στήλη, γιατί βαρεθήκαμε να ασχολούμαστε με τις χοντράδες της. Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος θα ατένιζε το μπαλκόνι του σπιτιού της μετά και το νέο κάζο με την προγεννητική αγωγή, που μετά τον σάλο το πήρε πίσω. Μαζί της έχουμε επιστρέψει σε περιόδους προ της Καλλιρρόης Παρρέν. Ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα ξεκατσικωθεί από το υπουργείο Παιδείας μπας και δούμε άσπρη μέρα (όχι λόγω χιονιά)…

Μας τα εξήγησε βεβαίως ο Γιώργος Γεραπετρίτης και φάνηκε πόσο το επιτελικό κράτος είναι επιτελική “μαϊμού”, αφού δεν εξαρτάται από δομές αλλά απ΄όποιον είναι κοντά στον πρωθυπουργό.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν ως κορμός κι ανέδειξαν πολλά ζητήματα ο καθένας, άνδρες και γυναίκες. Όλες οι ομιλίες ήταν από πολύ καλές έως εξαιρετικές, παρά τις όποιες αψιμαχίες υπήρξαν με το προεδρείο. Ξεχωρίζουμε για διαφορετικούς λόγους τις ομιλίες της Ολυμπίας Τελιγιορίδου και του Χάρη Μαμουλάκη, που σήκωσαν το γάντι και το ξαναπέταξαν στους βουλευτές της ΝΔ. Ωραίες οι ομιλίες των Τζάκρη (παρά τις διακοπές Κακλαμάνη) και του Μπουρνούς ενώ καλές ήταν κι οι ομιλίες Σκουρλέτη, Πολάκη, Αραχωβίτη, Αποστόλου, Σαρακιώτη ενώ ξεχώρισε η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη.

Σε καλές ομιλίες μας έχουν συνηθίσει η Ευαγγελία Λιακούλη κι ο Γιώργος Αρβανιτίδης από το ΚΙΝΑΛ και δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο.

Από το ΚΚΕ, μας έχουνε συνηθίσει σε καλές ομιλίες οι Λαμπρούλης – Παφίλης – Μανωλάκου. Θα ξεχωρίσουμε τις ομιλίες της Αλέκας Παπαρήγα και της νεαρής Μαρίας Κομνηνάκα κι από το ΜέΡΑ25 την ομιλία της Αγγελικής Αδαμοπούλου. Δεν ήταν οι μόνες αλλά ξεχώρισαν.

Το χρυσό βατόμουρο θα το μοιράσει η στήλη μεταξύ των βουλευτών Νεοκλή Κρητικού, Λακωνίας και Γιάννη Παππά, Δωδεκανήσου της ΝΔ. Μετά από τόση αντιγραφή που ακούσαμε από τους προηγούμενους επέμεινε στο ίδιο βιολί ο Γ. Παππάς. Ο κ. Κρητικός το εξευτέλισε λέγοντας ότι επί Μητσοτάκη ξεκίνησε μέχρι κι η επένδυση στο Ελληνικό (επί Λαλιώτη την κουβεντιάζουμε, λέμε). Τραγική κι η ομιλία της κυρίας Χρ. Αλεξοπούλου από την Αχαΐα σε αντίθεση με της κυρίας Παρασκευής Βρυζίδου, βουλευτού Κοζάνης της ΝΔ, που είναι πάντα μετρημένη στον λόγο της.

Η συζήτηση για την πρόταση μομφής συνεχίζεται κι ο Μπογδάνος δεν επιστρέφει στη ΝΔ. Αδερφέ θα επιβιώσουμε, υπάρχει ο Κυρανάκης!

Υ. Σ. Ο κόσμος πάντως δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος μετά από τόση μπουρδολογία, όταν έχει καεί, έχει πλημμυρίσει, έχει ξεπαγιάσει, έχει αρρωστήσει, φοβάται ότι δεν θα έχει ΜΕΘ κι ετοιμάζεται για την επόμενη κακοκαιρία. Πρέπει να ντυθεί αστροναύτης και να πάρει σπίτι, γκαζάκια, φτυάρια και προμήθειες. [Και πάω να βάλω τη στολή αστροναύτη λέμε].

Κατηγορίες Άρθρου:
Μια Σκέψη... · Πολιτισμός