ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Στηρίξτε τις σχολές παραδοσιακών χορών

1 Ιουλίου, 2021 - 11:36 πμ
79
Views

Άμεση στήριξη του κλάδου των Σχολών Παραδοσιακού Χορού, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν μετά το τέλος της υποχρεωτικής αναστολής της λειτουργίας τους, ζήτησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μ΄ επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης, Σωκράτη Βαρδάκη

Ο κίνδυνος διακοπής δραστηριότητας πολλών επιχειρήσεων, που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, είναι τεράστιος. Πολλοί κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας κινδυνεύουν με συρρίκνωση, μεταξύ αυτών και οι Σχολές Παραδοσιακού Χορού, τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ιδιοκτήτες των Σχολών Παραδοσιακού Χορού – αλλά και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι επιχειρήσεις τους έχουν παραμείνει κλειστές με κρατική εντολή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά από τόσους μήνες ανύπαρκτης οικονομικής στήριξης από το κράτος, όπως λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τίθεται, πλέον, θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αλλά και επιβίωσης των ιδιοκτητών τους, τη στιγμή που τα πάγια λειτουργικά έξοδα για τις εγκαταστάσεις τους «τρέχουν».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απαντώντας σε πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το θέμα, ισχυρίστηκε πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ήταν επιλέξιμες προς ενίσχυση για την παροχή μη επιστρεπτέας προκαταβολής από τις Περιφέρειες, κάτι το οποίο πρακτικά δεν συνέβη για την πλειονότητα των Σχολών Παραδοσιακού χορού, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός του κύκλου μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των Περιφερειών.

Σε κάθε περίπτωση προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι σύλλογοι κι οι αδελφότητες παραδοσιακού χορού, που βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση.

Κατηγορίες Άρθρου:
Γράμματα & Τέχνες · Πολιτισμός