Ανάγκη υποστύλωσης του Πύργου Αγ. Πέτρου Άνδρου

22 Ιανουαρίου, 2021 - 4:05 μμ
75
Views

Τον κίνδυνο κατάρρευσης ενός εμβληματικού κτηρίου της Άνδρου, του Πύργου Αγίου Πέτρου επισημαίνουν οι αρχιτέκτονες με έγγραφό τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα και τους συναρμόδιους εκπροσώπους φορέων του Αιγαίου.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΣ) ενημερώθηκε για τον κίνδυνο κατάρρευσης του εμβληματικού Πύργου του Αγίου Πέτρου της Άνδρου, ενός από τα σπουδαιότερα Μνημεία των Κυκλάδων.

Οι φθορές του Πύργου έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο, όπου το μεγαλύτερο τμήμα του συγκρατείται πλέον από ελάχιστους ογκόλιθους. Οι φόβοι για ολοκληρωτική κατάρρευση είναι πλέον ακόμη μεγαλύτεροι, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.

Ταυτόχρονα σημαντικές είναι και οι φθορές και στα Κυκλώπεια Τείχη του νησιού, που επίσης είναι αφημένα στην τύχη τους, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη καταστροφή τους.

Παρακαλούμε πολύ όπως συμβάλετε με όλες σας τις δυνάμεις για την προστασία των μοναδικών αυτών Κυκλαδίτικων Μνημείων, καθώς και όπως μας ενημερώσετε σχετικά.

Κατηγορίες Άρθρου:
Κατασκευές · Πράσινη Πόλη