Διαμαρτυρία για τα αρχαία της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη από οικολογικό φορέα

7 Ιουνίου, 2021 - 8:56 μμ
55
Views

Επανειλημμένες οι αντιδράσεις για τα αρχαία στη Βενιζέλου

Διαμαρτυρία ενάντια στην λύση της απόσπασης των αρχαίων της Βενιζέλου πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα μέλη της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» τα οποία συγκεντρώθηκαν στη νέα παραλία, κοντά στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και στη συνέχεια μοίρασαν έντυπο στους διερχόμενους με τις θέσεις της αυτοδιοικητικής κίνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν πολίτες οι οποίοι όχι μόνο τάχθηκαν με την άποψη της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» αλλά πήραν το φυλλάδιο της κίνησης και το μοίρασαν σε άλλους!

Να σημειωθεί ότι η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» ενώνει τις δυνάμεις της με τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που αγωνίζονται για να παραμείνουν τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό και ζητά να εισακουστεί η τεχνική μελέτη που δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν στον ίδιο χώρο της Βενιζέλου και ο σταθμός Μετρό και τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Όπως αναφέρεται στο φυλλάδιο, που μοιράστηκε «πρόκειται για το αυθεντικό και ατόφιο εμπορικό κέντρο και αστικό, πολεοδομικό τοπίο της βυζαντινής Θεσσαλονίκης που διατηρήθηκε από τον 4ο αιώνα μ.Χ. μέχρι σήμερα. Ο φορέας, και δεν είναι ο μόνος που το λέει αυτό, το μοναδικό στην ανατολική Μεσόγειο εύρημα μπορεί να αποτελέσει τουριστικό και επιστημονικό πόλο έλξης παγκόσμιας εμβέλειας και ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη του οικολογικού φορέα επιμένουν πως “ο πρωθυπουργός επιμένει στην απόσπαση και επανατοποθέτηση, που θα κατακερματίσει το μνημείο αυτό, στερώντας του την αυθεντικότητα που είναι απαραίτητος παράγοντας για να αναγνωριστεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO, σύσσωμη η διεθνής και η ελληνική επιστημονική κοινότητα απευθύνει εκκλήσεις στον πρωθυπουργό για τη διατήρηση στη θέση του».

Κατηγορίες Άρθρου:
Ελλάδα · Επικαιρότητα