Ανοίγοντας νέες πόρτες στην εκπαίδευση και τον τουρισμό

22 Απριλίου, 2022 - 1:29 πμ
38
Views

Την ίδρυση μη κερδοσκοπικού σωματείου αποφοίτων διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Τουρισμός και Τοπικής Ανάπτυξη» από το ΑΠΘ ανακοίνωσαν απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Το γεγονός αυτό είναι συνηθισμένο ειδικά στο εξωτερικό ώστε να διαχέεται διαρκώς η νέα γνώση.

Είναι το πρώτο σωματείο αποφοίτων μεταπτυχιακών σπουδών στο πεδίο του Τουρισμού. Η έδρα του είναι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ίδρυσή του, όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας σύνθεσης και δημιουργίας ενός δικτύου ανθρώπων με ακαδημαϊκές σπουδές στον τουρισμό σε επίπεδο master που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων (οικονομολόγοι, νομικοί, μηχανικοί, γεωπόνοι, θεολόγοι, εκπαιδευτικοί κ.α.),τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα και που όλοι είναι απόφοιτοιτου συγκεκριμένου μεταπτυχιακού. 

Βασικός σκοπός είναι η σύνδεσή του με τον τουριστικό κλάδο και η συμμετοχή του σε ενέργειες και δράσεις, που αφορούν στην προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής αυτής, ως τουριστικού προορισμού. Το σωματείο καταχωρήθηκε στα βιβλία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με Α.Μ. 10919 κι αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθμ. 38Σ/21-02-2022 απόφαση/διάταξη του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης. Η επικοινωνία με το σύλλογο στο imytafts@theo.auth.gr.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι :

Ιωάννα Μυταυτσή – Πρόεδρος

Ευαγγελία Ξυπτερά – Αντιπρόεδρος

Κοσμάς Κανονίδης – Γενικός Γραμματέας

Θεόδωρος Σαϊτιώτης – Ταμίας

Λορέτα Σπάχο – Μέλος

Επίτιμα μέλη είναι :

Στέλλα Κωστοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ & Διευθύντρια του ΔΠΜΣ «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη»

Θέκλα Τσιτσώνη, Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ

Χρήστος Τσιρώνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ

Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου,Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Κατηγορίες Άρθρου:
Επιχειρηματικότητα · Τουρισμός