Επίσημη επίσκεψη στη Σερβία για τουριστικούς λόγους

29 Μαρτίου, 2021 - 9:43 πμ
74
Views

Συνάντηση με Σέρβους αξιωματούχους έχει ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης

Επίσημη επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί από σήμερα, Κυριακή, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σερβία. Ο υπουργός Τουρισμού έχει σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους, τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του κλάδου.

«Η επίσκεψή μας στη Σερβία εντάσσεται στο σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, σε πρώτη φάση, στην προσέλκυση επισκεπτών από τις χώρες της Βαλκανικής» δήλωσε ο κ. Χάρης Θεοχάρης.

Ο Υπουργός τόνισε επίσης ότι «Ελλάδα και Σερβία συνδέονται διαχρονικά με δεσμούς φιλίας και αγάπης, κάτι που αποτυπώνεται στην τουριστική κίνηση. Προ πανδημίας τη χώρα μας επέλεγαν κάθε χρόνο για τις διακοπές τους πάνω από 1 εκατομμύριο Σέρβοι. Στόχος μας για το 2021 είναι να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη ροή τουριστών από τη Σερβία, βάσει της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας την οποίαν έχουμε επικυρώσει νομικά από το Σεπτέμβριο του 2020, αλλά και όσων θα συνομολογήσουμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη χώρα. Πάντα με γνώμονα την ασφάλεια επισκεπτών, εργαζομένων και επιχειρηματιών, προχωρούμε με αποφασιστικά βήματα στην επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού».

Στο αεροδρόμιο θα υποδεχθεί τον Έλληνα Υπουργό η ομόλογός του κυρία Tatjana Matić, με την οποίαν τη Δευτέρα, 29/3 θα έχουν συνάντηση και θα συνυπογράψουν κοινή δήλωση εν όψει της τουριστικής περιόδου ενώ θα κάνουν και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Χάρη Θεοχάρη με τον Διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας, κ. Alexander Senicic, παρουσία της Βοηθού Υπουργού Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, κυρίας Renata Pindzo.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 29/3 ο Υπουργός Τουρισμού θα μεταβεί στη σερβική Εθνοσυνέλευση, όπου θα έχει συνάντηση με τον κ. Veroljub Arsic, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνοσερβικής Φιλίας. Στη συνάντηση θα παρευρίσκεται και ο κ. Dragan Marković, επικεφαλής του κόμματος «Ενωμένη Σερβία», επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Ελλάδα και επιχειρηματίας στον τουριστικό τομέα, ο οποίος δραστηριοποιείται κατ’ εξοχήν στη Βόρεια Ελλάδα. Ακολούθως, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Θεοχάρης θα συναντήσει αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών.


Κατηγορίες Άρθρου:
Επιχειρηματικότητα · Τουρισμός