Η Ελλάδα, η πορτοκαλί λίστα κι η Βρετανία

4 Ιουνίου, 2021 - 10:33 πμ
127
Views

Μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα τον ελληνικό τουρισμό, μετά τις ανακοινώσεις των βρετανικών αρχών να παραμείνει η Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα των ταξιδιών, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και τον αναπληρωτή κοινοβουλευτικό τομεάρχη Τουρισμού, Αλέκο Αυλωνίτη.

Οι Βρετανοί είναι υποχρεωμένοι, αν έρθουν στην Ελλάδα, να μπουν σε δεκαήμερη καραντίνα, γεγονός το οποίο συνιστά δύσκολη τη μετακίνηση των οικογενειών. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει ακυρώσεις, ακόμη και στα λεγόμενα “εμβολιασμένα” νησιά της Ελλάδας.

Όπως εξηγούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τρέχουν το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού, μια από τις μεγαλύτερες αγορές για την Ελλάδα, ζωτικού ενδιαφέροντος για το τουριστικό μας προϊόν χάνεται ώρα με την ώρα. Υπογραμμίζουν πως ο κ. Κ. Μητσοτάκης μοίρασε χθες ψίχουλα στους επαγγελματίες του κλάδου διαισθανόμενος το διεθνές φιάσκο της κυβέρνησής του.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τι επαφές έκανε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης για την αποτροπή της σημερινής εξέλιξης και με βάση ποια στοιχεία μοίρασε ψευδείς ελπίδες στον κόσμο του Τουρισμού; Τονίζουν ότι:

Ο Τουρισμός συνιστά εθνική υπόθεση, λένε, που πρέπει να πετύχει.

Η κυβέρνηση όφειλε να έχει εμβολιάσει εγκαίρως, κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Να έχει ενισχύσει τις δομές υγείας στους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Να έχει εργαστεί ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στον προορισμό.

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη – υποστηρίζουν – οφείλει έστω τώρα να πράξει ό,τι είναι δυνατό και αναγκαίο προκειμένου να μην χαθεί ακόμη μια χρονιά.

Κατηγορίες Άρθρου:
Επιχειρηματικότητα · Τουρισμός