Η εφημερίδα των Ατρόμητων της Μαργαριτοχώρας

26 Μαρτίου, 2022 - 10:00 μμ
42
Views

26/3/2022 Φύλλο 1ο

Κυκλοφορεί κάθε Σάββατο από το greenlife247.gr

Οι Ατρόμητοι ζουν στη Μαργαριτοχώρα… Ελάτε να γυρίσουμε με τον μαγικό τους αερόστατο τον κόσμο…

  • Ο Γιάννης, που έχει το χάρισμα του χρόνου, σας προτείνει να πάτε στον ελεύθερο χρόνο σας στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας
Πλαίσιο κειμένου: Tο Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνεργάζονται για να γνωρίσετε εσείς τα παιδιά τα μουσικά όργανα, το βιολί, το φλάουτο, το πιάνο, το κλαρινέτο κ.ά. 
Το πρόγραμμα μουσικής αφορά παιδιά, που πηγαίνουν από την πρώτη έως την έκτη δημοτικού. Διαρκεί μιάμιση ώρα. Μπορείτε να πάτε μία φορά ή πιο πολλές.
Προσοχή! Χρειάζεται τεστ για τον κορωνοϊό ή χαρτί νόσησης.  Όλα τα παιδιά πρέπει να φοράτε μάσκα την ώρα του προγράμματος. Προλάβετε, να δηλώσετε συμμετοχή…
Πλαίσιο κειμένου: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2103312995-6, Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00-16:00
Κόστος: 15 ευρώ για κάθε παιδί για μία συνάντηση, εκτός αν παρακολουθήσουν έναν ολόκληρο κύκλο.
Δευτέρα 28/3/2022 και ώρες 18:00 – 19:30 – Κρουστά 
B κύκλος:
Δευτέρα   9/5/2022 και ώρες 18:00 – 19:30 – Πνευστά (φλάουτο και κλαρινέτο)
Δευτέρα 16/5/2022 και ώρες 18:00 – 19:30 – Έγχορδα (βιολί και βιολοντσέλο) 
Δευτέρα 23/5/2022 και ώρες 18:00 – 19:30 – Κρουστά 
Δευτέρα 30/5/2022 και ώρες 18:00 – 19:30 – Πιάνο και τσέμπαλο
Ελάτε να μάθετε μουσική και τραγουδήσετε με τους Ατρόμητους…

 

Παράξενες ειδήσεις απ΄ όλον τον κόσμο…

Μία τεράστια φράουλα καλλιεργήθηκε σε αγρόκτημα στο Ισραήλ κι ανακηρύχθηκε η μεγαλύτερη φράουλα στον κόσμο. Για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη ήταν χωρούσε στην παλάμη ενός ψηλού μπασκετμπολίστα. Ήταν δηλαδή περίπου 289 γραμμάρια, αρκετά μεγαλύτερη από την προηγούμενη, που είχε καλλιεργηθεί σε κτήμα στην Ιαπωνία.

Η Νηρηίδα Καλοπίνα

Η Νηρηίδα Καλοπίνα, που ζει στη Μαργαριτοχώρα σας προτείνει ν’ασχοληθείτε με το κολύμπι…

Μάθετε πως υπάρχει και το Κολύμπι για Γοργόνες (Mermaid Swimming). Γίνεται από γονείς και παιδιά χρησιμοποιώντας τη στολή γοργόνας κι ένα μόνο πέδιλο, που μοιάζει με την ουρά της γοργόνας. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται από το σωματείο της Νέας Ιωνίας, που ιδρύθηκε το 1926. Περισσότερες πληροφορίες για τις Νηρηίδες (Μεσολογγίου 40, Νέα Ιωνία στο τηλέφωνο : 210 2799200).

Ο Δημήτρης και τα Σπορ…

  • Ποιος έφτιαξε το πρώτο ποδήλατο; Μερικοί υποστηρίζουν, πως το πρώτο ποδήλατο το έφτιαξε ένας Γερμανός βαρόνος, το 1817. Τον έλεγαν Καρλ φον Ντράις και ζούσε στο Μανχάιμ της Γερμανίας. Οι περισσότεροι ιστορικοί όμως συμφωνούν πως το ποδήλατο το έφτιαξε ένας Γάλλος, ο Πιερ Μισό το 1791. Το πρώτο ποδήλατο έμοιαζε με φορείο, δηλαδή σαν αυτό που κουβαλούν τους ξαπλωμένους ασθενείς στα νοσοκομεία…

Στη Θεσσαλονίκη…

Ο Πάρις, με το χάρισμα του Ουράνιου Τόξου στη Θεσσαλονίκη σας προτείνει να πάτε στον καραγκιόζη. Ο  πολυμήχανος ήρωας, «Ο Καραγκιόζης Ντόκτορ» επιστρέφει στο Θέατρο Αυλαία έως και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, από το σκιοθέατρο Αγάπιος Αγαπίου.  O πολυμήχανος Καραγκιόζης στην προσπάθειά του να επιβιώσει αναλαμβάνει χρέη γιατρού. Ασθενείς του είναι όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών. Με “φάρμακο” το χιούμορ τους γιατρεύει όλους τελικά.

Διάρκεια: 65 λεπτά. Για παιδιά άνω των 4 ετών.

Πλατεία ΧΑΝΘ, Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο: 2310 230013. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 8€, Προπώληση: Goldmall.gr (7€).

Η μικρή Χριστίνα…
  • Η Ατρόμητη Χριστίνα, που έχει το χάρισμα του νερού, εξηγεί πως η αγαπημένη κούκλα των παιδιών, η Μπάρμπι παρουσιάστηκε στον κόσμο στις 9 Μαρτίου 1959 από την εταιρεία Ματέλ.  Τον πρώτο χρόνο, που κυκλοφόρησε πουλήθηκαν περίπου 350.000 κούκλες στον πλανήτη. Αυτή η πρώτη Μπάρμπι κόστιζε μόλις 3 δολάρια!

Η μαγική ελιά της Μαργαριτοχώρας συμβουλεύει να πίνουμε γάλα γιατί έτσι θα κάνουμε γερά οστά…

Ελάτε να χαρείτε με τις περιπέτειες του Γιάννη, της Χριστίνας, του Δημήτρη, του Ιάσονα του Ορέστη και του Πάρη…

Ζωγραφίστε ένα σπίτι για τους Ατρόμητους λέει ο νάνος Μωρίς ή φτιάξτε το δικό σας τραγούδι…

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ…Ο παππούς Αρχιμήδης παίζει παλαιά βιντεοπαιχνίδια αλλά έχει όλα τα βιβλία του Χάρι Πότερ της Τ. Ρόουλινγκ. Του αρέσει και το βιβλίο Το Αστέρι του Βορρά του Φίλιπ Πούλμαν, που μπορείτε να το δείτε και σε ταινία…

Ο σκύλος των Ατρόμητων ο Τζέφρι συμβουλεύει

  • Παιδιά αν αγαπάτε το σκυλάκι σας δεν πρέπει να του δίνετε σοκολάτα. Τα σκυλιά δεν κάνει να τρώνε ούτε ζάχαρη ούτε σοκολάτες…

Κουίζ

  • Ποιος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας φοράει δέρμα λιονταριού στο κεφάλι του και γιατί;
  • ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ
  • Στείλε γράμμα στους Ατρόμητους στη διεύθυνση: annastergiou11@yahoo.com  ή στις εκδόσεις Κομνηνός. Από τις εκδόσεις Κομνηνός κυκλοφορεί το παραμύθι: «Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας. Η κλοπή των λαγηνιών από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας» αλλά και το βιβλίο για ενήλικες της Άννας Στεργίου «Η κυρά του Δράκου».
Κατηγορίες Άρθρου:
Οικογένεια · Το Μπαλόνι