Σε διάλυση το νοσοκομείο Ξάνθης, καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

31 Μαΐου, 2021 - 2:03 μμ
63
Views

“Το νοσοκομείο Ξάνθης οδεύει προς την Εντατική με πολυοργανική ανεπάρκεια. Η μία μετά την άλλη οι κλινικές του υποστελεχώνονται. Στο χρονίως άλυτο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού της ΜΕΘ προστέθηκε η υποστελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος, της Παθολογικής κλινικής ,της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, του Νευρολογικού. Προστέθηκε η έλλειψη γιατρού ΩΡΛ, γιατρού γαστρεντερολόγου. Οι παθολόγοι, οι αναισθησιολόγοι ,οι γιατροί της ΜΕΘ, που επωμίστηκαν το κύριο βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας εργάζονται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης .Το Σύστημα τους εξωθεί σε παραίτηση ενώ η 4η ΥΠΕ προτείνει λύσεις-ασπιρίνες”.

Τα παραπάνω αναφέρουν με ανακοίνωσή τους νοσοκομειακοί γιατροί κι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της Ξάνθης. Υποστηρίζουν πως το νοσοκομείο δεν μπορεί ταυτόχρονα να προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης να λειτουργεί ως νοσοκομείο Covid-19 και να είναι μαζί και εμβολιαστικό κέντρο. Το επίπεδο περίθαλψης, λένε, εκ των πραγμάτων, υποβαθμίζεται .Για μήνες τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία υπολειτουργούν, τα χειρουργεία μπαίνουν με το σταγονόμετρο, τα ραντεβού για απεικονιστικές εξετάσεις αργούν.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Ξάνθης σημειώνει πως έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού .Δεν είναι δικαιολογία, λέει, ότι προκηρύσσονται θέσεις γιατρών και δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον .Οι γιατροί δεν προσέρχονται σε ένα επαρχιακό Νοσοκομείο όσο το ιατρικό μισθολόγιο είναι καθηλωμένο κι όταν δεν υπάρχουν κίνητρα, τονίζουν. Σημειώνουν πως απαιτούνται άμεσα μέτρα όπως φορολογικές ελαφρύνσεις , επίδομα παραμεθορίου ,επιδοτήσεις ενοικίου κι ό, τι οφείλουν να κινητοποιηθούν και οι βουλευτές και η Περιφέρεια και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης. “Είναι τραγικό αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να συνδράμει έμπρακτα. Το νοσοκομείο τώρα βολοδέρνει και μετά όλοι εν χορώ θα διερωτώνται : Μα γιατί φεύγουν, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί στο νοσοκομείο;”

Κατηγορίες Άρθρου:
Οικογένεια · Υγεία / Διατροφή