Βάζει μπροστά τις μηχανές το ΜέΡΑ 25 για συνέδριο

31 Ιανουαρίου, 2021 - 10:59 μμ
71
Views

Με πολιτικό μενού τα ελληνοτουρκικά, το νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία και φυσικά τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα και την πανδημία συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο 30/1 και 30/1/2021 διαδικτυακά, η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου σηματοδότησε την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, όπου θα εγκριθεί το θεματολόγιό του για όλους τους τομείς πολιτικής. Όπως ειπώθηκε, στη συνέχεια της προσυνεδριακής διαδικασίας όλα τα θέματα θα κατέβουν στη βάση και θα ξεκινήσουν οι γενικές συνελεύσεις, όπου μέσα από μια  ενδιαφέρουσα και επίπονη ανταλλαγή απόψεων, θα προκύψουν συνθετικά κείμενα για την Επιτροπή Επεξεργασίας Θέσεων τα οποία αποτελέσουν και τον βασικό κορμό των τελικών εισηγήσεων, που θα τεθούν στο Συνέδριο.

Στη συνεδρίαση δεν έλειψαν αρκετές αναφορές στα θέματα της Παιδείας και στον τρόπο με τον οποίο οι αλλαγές, που δρομολογεί η Κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια συνιστούν μια μικρογραφία για το αστυνομικό κράτος που προσπαθεί να επιβάλει ευρύτερα στην κοινωνία.

Στην τοποθέτηση, που πραγματοποίησε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρθηκε και στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρομοίασε την εμβολιαστική κρίση στην Ευρώπη με την κρίση του ευρώ, λέγοντας πως υπάρχουν αντίστοιχα στάδια:

  • το αρχικό στάδιο της άρνησης που παραπέμπει στο δόγμα «ο καθένας μόνος του» και
  • το δεύτερο στάδιο της αποδοχής: «τα κάναμε μαντάρα και πρέπει κάτι να κάνουμε». 

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 σημείωσε ότι «συνήθως οι δράσεις που αποφασίζονται από την ΕΕ, οδηγούν σε ιλαροτραγωδία και για το λόγο αυτό αν οι προοδευτικοί πολίτες της Ευρώπης δεν κάνουν κάτι, θα έχουμε μια συνεχιζόμενη τραγωδία με το ταμείο ανάκαμψης να είναι μόνο στάχτη στα μάτια του κόσμου».

Μάλιστα ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ακόμα πως εκείνοι που κάνουν αδύνατες τις ριζικές αλλαγές στην ΕΕ, λειτουργούν για την αποδόμηση της και ότι «η κρίση του ευρωπαϊκού καπιταλισμού δεν είναι καινούργια, είναι η ίδια από το 2010 και επιταχύνεται επειδή με την πανδημία πλήττεται τόσο η προσφορά, όσο και η ζήτηση». Ενώ συμπλήρωσε πως «έχουμε στην ΕΕ ένα τεράστιο εμβολιαστικό σκάνδαλο και μια μεγάλη διαπλοκή στις Βρυξέλλες ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες του γαλλογερμανικού άξονα συμφερόντων».

Κατηγορίες Άρθρου:
Νέα · Πολιτική