Φάουλ Αναστασιάδη περί ελληνικής γλώσσας

1 Ιουνίου, 2021 - 7:59 μμ
85
Views

Ο πρόεδρος της επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, Σάββας Αναστασιάδης μάλλον δεν έχει αντιληφθεί την δύναμη της ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η τοποθέτησή του. Κοντά στα 16 εκατομμύρια είναι οι Έλληνες σε όλον τον κόσμο μαζί με τους απόδημους, χώρια τους Ελληνοκύπριους και τους ξένους μετανάστες ή τα παιδιά τους.

Κι ήταν ατόπημα το πως ενώ αγαπά την ελληνική γλώσσα ξεχνά όλους όσοι μετέχουν πια της ελληνικής παιδείας.

Το γεγονός ότι σχεδόν όλη η Αλβανία μιλά ελληνικά, ότι μιλά μία μεγάλη μερίδα Βούλγαρων πολιτών ελληνικά, ότι υπάρχουν παιδιά, που ζουν εδώ και είναι από τρίτες, αφρικανικές ή ασιατικές χώρες, και πηγαίνουν σε σχολεία και μαθαίνουν ελληνικά μάλλον δεν του πέρασε από το μυαλό.

Δεν σκέφτηκε, ίσως ότι υπάρχουν κάποιοι φιλέλληνες εκεί έξω που προσπαθούν για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας σε ξένους. Η ελληνική γλώσσα έχει μεγαλύτερη δύναμη αλλά χρειάζονται προσπάθειες για να προχωρήσουν τα πράγματα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Όσο θέλουμε να περιορίζουμε τους ορίζοντές μας τόσο θα περιορίζονται από μόνοι τους. Η γλώσσα, όταν λειτουργεί σωστά, είναι δίαυλος επικοινωνίας και δημιουργεί φιλίες με άλλους λαούς. Όσο δεν το καταλαβαίνουμε αυτό, τόσο θα περιχαρακωνόμαστε.

Κατηγορίες Άρθρου:
Κοινότητες · Πολιτική