Πανεπιστημιακή Αστυνομία; Έχει η γειτονική Τουρκία…

2 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:49 μμ
92
Views

Πλήρης ήταν η αποδόμηση του νομοσχεδίου Κεραμέως στη διαδικτυακή εκδήλωση, που διοργάνωσε ο τομέας Εκπαίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ, δια των τομεαρχών του Νίκου Φίλη – Μερόπης Τζούφη και μετείχε κι ο αρχηγός, Αλέξης Τσίπρας. Πρυτάνεις, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πανεπιστημιακά δασκάλα από τη γειτονική Τουρκία, αποδόμησαν ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη εξηγώντας πως θα έχει ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία των ΑΕΙ, γι΄ αυτό κι εκφράζονται αντιρρήσεις ακόμη και από εκπροσώπους της δεξιάς παράταξης.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν για το νέο νομοσχέδιο, που φέρνει η υπουργός Παιδείας, περίπου 25.000 υποψήφιοι θα μείνουν έξω από τα Πανεπιστήμια. Η πίεση για παιδιά και οικογένειες αναμένεται να γίνει ασφυκτική. Τα παιδιά οικογενειών χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων, που φοιτούν σε επαγγελματικά λύκεια κι ΕΠΑΛ θα μείνουν εκτός, ενώ αναμένεται ν΄αυξηθεί η σχολική διαρροή, ώστε να μην τελειώνουν καν το λύκειο. Ενδιαφέρον είχαν και οι παρεμβάσεις πανεπιστημιακών από την Αμερική, που εξήγησαν πως το σύστημα που πάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και μάλιστα στην πολύ πιο ήπιά του μορφή εφαρμόστηκε για λιγότερο από έναν χρόνο στο ΑΕΙ Τζον Χόπκινς και πάρθηκε ως μέτρο άρον – άρον πίσω. Αντίθετος με τη λειτουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας στάθηκε ακόμη κι ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, Μάνος Μαργετάκης τονίζοντας ότι μόνο η γειτονική Τουρκία βάζει αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκάλα πανεπιστημιακός Zeynep Gambetti εξήγησε πως στην Τουρκία έχουν γίνει ήδη 159 συλλήψεις φοιτητών, έχει γίνει χρήση πλαστικών σφαιρών, εις βάρος φοιτητών κ.ά.

Κατηγορίες Άρθρου:
Νέα · Πολιτική