Τι μέλλει γενέσθαι με τα μουσικά λύκεια;

22 Ιανουαρίου, 2021 - 10:45 μμ
81
Views

Στη Βουλή φέρνουν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή των 15μελών συμβουλίων σε Μουσικά Σχολεία της χώρας προς την Υπουργό Παιδείας με την οποία εκφράζεται η αγωνία των μαθητών για την λειτουργία των σχολείων και την ύλη των εξετάσεων της χρονιάς.

Η επιστολή κατατίθεται ως αναφορά στη Βουλή με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη στον οποίο εστάλη η επιστολή, ενώ συνυπογράφει και ο τομεάρχης και πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Μέσα από την επιστολή οι μαθητές εκφράζουν την αγωνία τους, υποβάλλουν ερωτήματα και ζητούν διευκρινίσεις για την ύλη και για ζητήματα που αφορούν στο μάθημα της Μουσικής.

Ειδικά για τη διδασκαλία μαθημάτων της Μουσικής, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «ως μαθητές της Γ΄ Λυκείου που εξεταζόμαστε στα μουσικά ειδικά μαθήματα βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση, καθώς η οποιαδήποτε φόρμα τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να καλύψει σε κανένα επίπεδο τις ανάγκες των μουσικών μαθημάτων. Θεωρούμε λοιπόν ότι δικαιούμαστε και εμείς μείωση τουλάχιστον ίση με το 25% της ύλης».

Η επιστολή συνυπογράφεται από τα 15μελή των Μουσικών Σχολείων Αγρινίου, Αθήνας, Άμφισσας, Αμυνταίου, Αλεξανδρούπολης, Αλίμου, Αργολίδας, Άρτας, Βαρθολομιού, Βέροιας, Βόλου, Γιαννιτσών, Δράμας, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιλίου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καλαμάτας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κέρκυρας, Κομοτηνής, Κορίνθου,Λαμίας,Λάρισας,Λευκάδας,Μυτιλήνης,Ξάνθης,Παλλήνης,Πάτρας,Πειραιά,Πρέβεζας,Πτολεμαΐδας, Ρεθύμνου, Ρόδου, Σερρών, Σιάτιστας, Τρικάλων, Τρίπολης, Χανίων και Χίου.

Κατηγορίες Άρθρου:
Η Βουλή των Πολιτών · Πολιτική