Λυπάται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης… Εμείς πόσο λυπόμαστε!

27 Ιανουαρίου, 2022 - 1:33 πμ
79
Views

Της Άννας Στεργίου

Κάθε κυβέρνηση έχει δικαίωμα στο λάθος. Στο ένα λάθος. Όμως, όταν γίνονται αλλεπάλληλα λάθη, δεν είναι κυβέρνηση, είναι καφενείο! Κι όχι καφενείο της προκοπής. Απ΄αυτά τα παρακμιακά, που δεν θα πάταγε κανείς το πόδι του αλλά δεν υπάρχει άλλο εκεί γύρω…

Τι να πεις σ΄έναν άνθρωπο, που έχει μείνει 18 ώρες, χωρίς νερό λες κι είναι στη Σαχάρα ενώ είναι στο κέντρο της Αθήνας;

Στην οικογένεια του πεθαμένου, που τον σέρνουν με κουβέρτα για να βγει το φέρετρο;

Στη μάνα που θα γεννούσε κανονικά αλλά έκανε πρόωρο τοκετό, λόγω της ταλαιπωρίας;

Τι θα πεις στο νεογέννητο, που πρέπει να μουτζώσει τη χώρα, που βγήκε, μόλις βγήκε;

Τι θα πεις στον ηλικιωμένο που έμεινε ώρες δίχως τα φάρμακά του;

Σ’ αυτόν , που βγήκε να πάει στο φαρμακείο και πέθανε…

Λυπάται , λέει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολη η διαχείριση του χιονιά.

Αλλά είναι ντροπή να φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι.

Ρεζίλι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες!

Ρεζίλι των σκυλιών είμαστε όχι ευρωπαϊκή χώρα. Ποιος άνθρωπος θα έρθει να μας πάρει στα σοβαρά; Να επενδύσει σε μία χώρα, που δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τις κεντρικές οδικές της αρτηρίες;

Που τα μαγαζιά της πετούν πράγματα, γιατί δεν λειτουργεί το ρεύμα;

Η κυβέρνηση κατάφερε να μείνουν χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα, χωρίς ψυγείο, χωρίς θέρμανση 200.000 νοικοκυριά.

Και τώρα ρίχνει τις ευθύνες στην Αττική οδό λες και στις υπόλοιπες η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά.

Όλοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες κι ο τρόπος λειτουργίας του διοικητικού μηχανισμού είναι σαφώς απαρχαιωμένος.

Το κόμμα της ΝΔ βέβαια έχει μεγάλη ευθύνη όχι μόνο για το επιτελικό μπάχαλο αλλά γιατί επί δεκαετίες δημιούργησε έναν κρατικό μηχανισμό για τα μπάζα, που κανένας δεν ξέρει τι κάνει. Το καλοκαίρι το είδαμε με τις φωτιές. Οι άνθρωποι στην Εύβοια, σαν να μην έφτασε η φωτιά του καλοκαιριού, πλημμύρισαν κιόλας. Οι άνθρωποι στην Καρδίτσα ξαναπλημμύρισαν. Ξανά, λέμε. Πόση ανικανότητα πια;

Από το Μάτι στα … Μάτια του Covid-19

Ξιφουλκούσε ο πρωθυπουργός για το Μάτι. Και δώσε πύρινους λόγους. Και δώσε μάχες επί του αέρος του κοπανιστού. Κι ήρθε η δική του μάχη με τις φλόγες και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για τη Βαρυμπόμπη, δίπλα στην εθνική οδό. Νισάφι πια με την ανικανότητα.

Πήγε στους άστεγους στον Πειραιά. Ποια ακριβώς λύση έδωσε για τους άστεγους μες τον χιονιά;

Για το θεαθήναι όλα.

Ο απόλυτος εξευτελισμός μίας ολόκληρης χώρας.

Όποιος και να δει το επιστημονικό της προσωπικό θα νομίζει πως δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα. Ποιος Έλληνας επιστήμονας θα παρθεί στα σοβαρά, όταν εσείς με τις κινήσεις σας τον κάνετε να μοιάζει άχρηστος σε μία κρίση;

Η μοιρασιά του διχίλιαρου σε ανθρώπους, που αν πήγαιναν στα δικαστήρια θα έπαιρναν πολλαπλάσια ποσά είναι σκέτη κοροϊδία.

Αριστεία της μαύρης συμφοράς…

Οι δήμαρχοι και τα σχολεία…

Το μόνο καλό που έκανε ο χιονιάς είναι που οι δήμαρχοι αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία, για να μειωθούν κάπως και τα κρούσματα Covid-19. Γιατί μας έχει συνηθίσει το υπουργείο Παιδείας κι η επικεφαλής του να παίζει στα ζάρια την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας.

Τα μεταξωτά βρακιά αγαπητέ πρωθυπουργέ, θέλουν επιδέξιους πρωθυπουργούς… Κι όταν κάποιος τα έχει κάνει τελείως μαντάρα, σε κάτι απόλυτα προβλέψιμο, όταν έχει 115 νεκρούς στην πλάτη του, μέσα σε μία μέρα από Covid-19, δεν λυπάται. Φεύγει μπας κι έρθει κάνας άλλος και τα κάνει καλύτερα.

Αν οποιοσδήποτε στον ιδιωτικό τομέα, που τόσο λατρεύει ο πρωθυπουργός, είχε φέρει τέτοια αποτελέσματα, θα τον έπαιρναν τηλέφωνο, για να πάει στο λογιστήριο. Και θα είχε υποβάλει ο ίδιος την παραίτησή του το ίδιο λεπτό, όπως έκανε ο της Αττικής οδού, Β. Χαλκιάς.

Η κλιματική αλλαγή θα φέρνει πολλαπλάσια αυτά τα προβλήματα, μέρα με τη μέρα. Και το λένε όλοι οι επιστήμονες. Και το ξέρει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κύριος πρωθυπουργός είναι ανίκανος να διαχειριστεί τα προβλήματα των πολιτών. Το απέδειξε πολλές φορές. Και πρέπει να φύγει όχι μόνο γιατί του το ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά γιατί δεν είναι άξιος γι΄αυτή τη δουλειά.

Προκηρύσσοντας εκλογές, μπορεί μόνο να σώσει την αξιοπρέπειά του. Και μαζί μ΄αυτόν να παραιτηθούν και κάτι περιφερειάρχες και κάτι δήμαρχοι της κακιάς συμφοράς. Άντε να αραιώνουμε σιγά σιγά από κάθε κακομοίρη, που επειδή του δώσανε ψήφους, νομίζει ότι μπορεί να παίζει με τις ζωές μας.

Κατηγορίες Άρθρου:
Μια Σκέψη... · Πολιτισμός