Η γέφυρα της Θέρμης πάει να μοιάσει της Άρτας;

20 Οκτωβρίου, 2022 - 7:06 πμ
56
Views

Στα όριά τους οι κάτοικοι κι επαγγελματίες των οικισμών Τριλόφου και Πλαγιαρίου Θέρμης, λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης αποκατάστασης της συνδετήριας γέφυρας.

Ερώτηση για την ταλαιπωρία και τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται καθημερινά οι 15.000 κάτοικοι των οικισμών Τριλόφου και Πλαγιαρίου Δήμου Θέρμης, αλλά και πληθώρα επαγγελματιών και επισκεπτών της περιοχής, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θέρμης και τα εποπτεύοντα Υπουργεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εδώ και δυόμιση χρόνια, κατέθεσαν εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η επίκαιρη ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών, Εσωτερικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με πρωτοβουλία του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης και τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου. Αφορά στην πολύμηνη και αδικαιολόγητη – όπως λένε – καθυστέρηση είκοσι εννέα μηνών στην έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της συνδετήριας γέφυρας μεταξύ των δύο οικισμών.

Η αδιαφορία και η αδυναμία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – τονίζουν οι 9 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης – ν’ ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της κόστισε έναν ολόκληρο χρόνο στην αποκατάσταση της γέφυρας.

Σημειώνουν ότι η αποτυχία της επιλεχθείσας διαχείρισης εκ μέρους του Δήμου Θέρμης είχε ως συνέπεια άλλο ενάμιση χρόνο καθυστέρηση.

“Η απουσία της κυβέρνησης της ΝΔ είναι παροιμιώδης, παρότι ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε προσωπικά από το δήμαρχο Θέρμης για το μεγάλο αυτό πρόβλημα στην επίσκεψη του στο δημαρχείο Θέρμης, τον Ιούνιο του 2022, αλλά δεν υπήρξε καμία στήριξη και παρέμβαση της κυβέρνησης να προχωρήσει το έργο”, υποστηρίζουν.

Από τον Άννα στον Καϊάφα…

Η μεν ΠΚΜ, ένα χρόνο μετά την καταστροφή, λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε την αδυναμία της να υλοποιήσει το έργο, παρά την σημασία της γέφυρας για την περιοχή και την ήδη μεγάλη καθυστέρηση, ο δε Δήμος Θέρμης που ανέλαβε την κατασκευή του έργου στη συνέχεια προχώρησε σε διαδικασίες ανάθεσης του έργου με πλημμέλειες, που κατέληξαν το Ελεγκτικό Συνέδριο να ακυρώσει τη διαδικασία και την έναρξη του έργου.

Στο μεταξύ, οι μαθητές και οι επαγγελματίες που ζουν στην περιοχή είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν αγροτικούς δρόμους πρόχειρα στρωμένους και ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο τρίτος χειμώνας καθημερινής ταλαιπωρίας για αυτούς.

Στην ερώτηση τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ρωτούν τα αρμόδια Υπουργεία τι έχουν πράξει για το θέμα, ποιες είναι οι ευθύνες για την καθυστέρηση. Επίσης, ρωτούν γιατί δεν έχει αποκατασταθεί η σύνδεση σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, γιατί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της, ποιες είναι οι συνθήκες ασφάλειας στις μετακινήσεις στην περιοχή και κυρίως πότε θα αποκατασταθεί η σύνδεση των δύο οικισμών και τι θα κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί γι’ αυτό.

Κατηγορίες Άρθρου:
Κατασκευές · Πράσινη Πόλη