ΕΦΧΕ: Κοιτώντας το μέλλον της ελληνικής αγελαδοτροφίας…

28 Οκτωβρίου, 2021 - 1:04 πμ
46
Views

Οι ελληνοποιήσεις γάλακτος, η παραπλάνηση καταναλωτή, τα προβλήματα με την ασφυκτική πίεση των τιμών από τις γαλακτοβιομηχανίες, η αλλαγή του κώδικα τροφίμων και ποτών με το άρθρο 82 στο γιαούρτι αλλά κι οι αλλαγές στην ΕΕ, που θέτουν στο περιθώριο την εντατική κτηνοτροφία, ενώ παγκοσμίως η ζήτηση για γάλα και κρέας αυξάνεται κι η Ελλάδα είναι ελλειμματική, είναι μερικά από τα ζητήματα, που θ΄ απασχολήσουν και το νέο ΔΣ της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας.

Πρόεδρος για δεύτερη συνεχή θητεία εκλέχθηκε ο Θρακιώτης παραγωγός γάλακτος και πρόεδρος της ομάδας Άρη Αβάτου, Ηλίας Κοτόπουλος. Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 22/10/2021 στην Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο των Ελλήνων παραγωγών αγελαδινού γάλακτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η φυλή Χολστάιν κατάγεται από την Ευρώπη αλλά κυριάρχησε και στην Ελλάδα τον 20 ο αιώνα λόγω της υψηλής γαλακτοπαραγωγής και της μειωμένης περιεκτικότητάς της σε λίπος. Η φυλή Χολστάιν κέρδισε την εκτίμηση παραγωγή και καταναλωτών, καθώς έχει καλή προσαρμογή στις ελληνικές συνθήκες, είναι ήρεμο ζώο και με μεγάλη γαλακτοπαραγωγική ικανότητα.

Η θητεία του νέου ΔΣ είναι τριετής.

ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΟΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΤΖΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΜΙΑΣ
ΜΠΑΚΑΡΤΖΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΚΟΥΤΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΧΑΤΖΑΤΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
ΧΑΡΙΖΑΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΔΟΥΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ