Περί φέτας κι άλλων τινών…

30 Μαρτίου, 2021 - 2:10 μμ
132
Views

Με το γάντι σφάζουν οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου (ΠΟΓΕΔΥ) τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό για την πάταξη των ελληνοποιήσεων. Όπως εξηγούν με ανακοίνωσή τους “γνωρίζει πόσοι Γεωπόνοι υπηρετούν στο Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων του Υπουργείου; Να του απαντήσουμε ότι προσεχώς ένας Γεωτεχνικός για να διαχειριστεί όλη την Ελλάδα”. Βεβαίως, η αλήθεια είναι πως τον τομέα διαχείρισης του γάλακτος τον αναλαμβάνουν οι κτηνίατροι, με τη μόνη διαφορά ότι το υπουργείο είναι υποστελεχωμένο κι από κτηνιάτρους κι από ιχθυολόγους.Σαφέστατα όμως δεν είναι ήσσονος σημασίας η παρουσία των γεωπόνων, αφού τα ζώα ταΐζονται, χρειάζονται εξειδικευμένο σιτηρέσιο κ.ά., συχνά οι παραγωγοί μας έχουν και χωράφια και ζώα κι η αγροτική οικονομία στην Ελλάδα δεν είναι απολύτως εξειδικευμένη κι εντατικοποιημένη, όπως σε άλλες χώρες.

Σημειώνουν μάλιστα ότι στην Εποπτεία Γάλακτος Αττικής του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (περιοχή ευθύνης Αττικής όλα τα νησιά και άλλοι Νομοί) , μέχρι πρόσφατα κανείς και τον τελευταίο χρόνο ένας ενώ οι ελεγκτές βάζουν και λεφτά από την τσέπη τους.

“Γνωρίζει τι μέσα προστασίας έχουν δοθεί στους ελεγκτές ώστε να μπορούν να εκτελέσουν το έργο τους αξιοπρεπώς, χωρίς να βάζουν από την τσέπη τους σαν να εργάζονται σε τριτοκοσμική χώρα ή τελικά να αποφεύγουν τους ελέγχους για να διαφυλάξουν την υγεία την δική τους και των οικογενειών τους; Να του
απαντήσουμε εμείς: Τίποτα από το Υπουργείο”
, λένε οι συνδικαλιστές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίοι εξηγούν πως η παράνομη δραστηριότητα δεν λήγει στις 3 το μεσημέρι, που λήγει το ωράριο των δημοσίων υπηρεσιών. Και βέβαια ο Σπήλιος Λιβανός δεν φταίει για το γεγονός ότι πριν να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πρώτες μνημονιακές κυβερνήσεις αποφάσισαν ότι δίνουμε πολλά λεφτά σε ελέγχους λόγω αποστάσεων κι έκοψαν τα οδοιπορικά με την παρέμβαση των τροϊκανών. Όμως, η υποστελέχωση των υπηρεσιών ήταν και παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα, που στρεβλώνει όλη την αγορά.

Τελικά, τα μεγάλα λόγια μας έφαγαν πάλι για το θέμα των ελληνοποιήσεων και της φέτας μαϊμού, που κυκλοφορούσε εις τας Ευρώπας, κατόπιν επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΜέΡΑ 25, Γιώργου Λογιάδη… Δυστυχώς, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.