Ορκίστηκαν οι νέοι σημαιοφόροι της σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά

24 Ιουνίου, 2021 - 9:49 μμ
74
Views

Με τιμές και σεμνότητα ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων τάξεως 2021 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της, η  Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου και επέδωσε τα ξίφη στους νέους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού ενώ από την πλευρά της Βουλής ήταν ο αντιπρόεδρος και βουλευτής ΝΔ Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στην ορκωμοσία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Από την τάξη 2021 της Σχολής Ναυτικών Δοκιμών αποφοίτησαν 43 Σημαιοφόροι (30 Μάχιμοι και 13 Μηχανικοί). Από την Ελλάδα κατάγονται 31 εκ των αποφοιτησάντων Σημαιοφόρων (28 άνδρες και 3 γυναίκες), από την Κύπρο εννέα (7 άνδρες και δύο γυναίκες) από την Ιορδανία δύο κι από το Μαυροβούνιο ένας.

Κατηγορίες Άρθρου:
Uncategorized