Από βιομηχανικός χώρος, μοντέρνο ξενοδοχείο με τη φρεσκάδα της θεάς Ήβης!

2 Ιουλίου, 2021 - 11:39 μμ
54
Views

Οι ανακαινίσεις μπορούν να βελτιώσουν το κέντρο της Αθήνας και να του δώσουν νέα όψη

H “Modus & Amplio” ανακοινώνει το άνοιγμα του νέου συνεργαζόμενου ξενοδοχείου της, “IVIS 4 Boutique Hotel” στο κέντρο της Αθήνας στις 15/07/2021. To “Ivis 4” βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή Ψυρρή. Πρόκειται για μία από τις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης, σε απόσταση αναπνοής από τους σταθμούς μετρό Θησείο και Μοναστηράκι, την Ακρόπολη, τον Κεραμεικό, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Το “Ivis 4” ενώνει την καινούργια με την παλαιά ζωή της πόλης. Βρίσκεται σε μία περιοχή που σφύζει από ζωή και χρώμα, ανάμεσα στις βουκαμβίλιες και τις υπαίθριες αγορές με τα αμέτρητα γραφικά παλαιοπωλεία. Βρίσκεται σε σταυροδρόμι πολιτισμών και τέχνης, δίπλα από το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, την Εβραϊκή Συναγωγή, την Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία, θέατρα, γκαλερί και τις μικρές βιοτεχνίες.

Στη γειτονιά με την μεγάλη παράδοση στις βιοτεχνίες και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, ο αρχιτέκτονας Φώτης Καλλιοντζής από το αρχιτεκτονικό γραφείο “aWish” ανέλαβε να μεταμορφώσει ένα κτήριο, που στέγαζε μία βιοτεχνία σε μοντέρνο χώρο φιλοξενίας και τα κατάφερε, δείχνοντας πως μπορεί ένας άλλοτε καθαρά επαγγελματικός χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί, χωρίς ωστόσο να χάσει τα γενεσιουργά του στοιχεία.

Στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους μπορεί κανείς να θαυμάσει μοναδικές τοιχογραφίες φτιαγμένες από το γνωστό δρομικό καλλιτέχνη “Simple G” , φτιαγμένες αποκλειστικά για το ξενοδοχείο “Ivis 4”, με όνομα εμπνευσμένο από τη θεά Ήβη, που συμβόλιζε την αιώνια νεότητα. ​Τον ισόγειο χώρο της υποδοχής και του εστιατορίου διατρέχει, ένα υπερμεγέθες γράφημα – σχέδιο, εμπνευσμένο από τη φύση αποτελώντας σημείο αναφοράς και δημιουργώντας μία οπτική συνέχεια του ‘μυστικού’ κήπου που υπάρχει στην πίσω αυλή.

Η αρχικά αυστηρή, ορθογώνια πρόσοψη του κτιρίου κρατά τη ‘δωρική’ πλαστικότητα και τον έντονο δυναμισμό με την προσθήκη μεταλλικών εξωστών με γυάλινες επιφάνειες. Η φιλοσοφία του κτηρίου προκύπτει μέσα από την ανάγκη το ξενοδοχείο να επικοινωνήσει σχεδιαστικά με το παρελθόν, με τα ιδιαίτερα στοιχεία του τόπου, στον οποίο βρίσκεται και να αναδειχθεί η ταυτότητα του κτηρίου, που επί δεκαετίες στέγαζε εργαστήρια υαλουργίας, σιδηρουργίας και αγιογραφίας.  

Ένας ιδιαίτερος πράσινος χώρος, που πιστοποιεί ότι το ξενοδοχείο δεν αποτελεί μόνο ένα χώρο διανυκτέρευσης, αλλά μια ολιστική εμπειρία απόδρασης και χαλάρωσης.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 14 ευρύχωρων, πολυτελών και λειτουργικών δωματίων και σουιτών, άψογα σχεδιασμένων, με θέα Ακρόπολη, πόλη η κήπο και να απολαύσουν στο εστιατόριο Ivis 4 τα γαστρονομικά θαύματα, που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου, σεφ Γιάννη Λουκάκου.

Το εστιατόριο που βρίσκεται στον κήπο του ξενοδοχείου, θα λειτουργήσει τον Ιούλιο & Αύγουστο με δεκατιανό και μικρά γεύματα, για να σας κρατήσουν ενώ θα έχει πλήρη κατάλογο από τον Σεπτέμβριο.

Στο ξενοδοχείο λειτουργεί επίσης πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και ανάπτυξη ξενοδοχείων, η “Modus & Amplio” δραστηριοποιήθηκε σε όλη τη διαδικασία ανοίγματος και λειτουργίας του IVIS 4, από τον σχεδιασμό της αρχικής φιλοσοφίας, τις προπαρασκευές, την επάνδρωση, την δημιουργία ιστοσελίδας, κοινωνικών δικτύων, διοίκησης και την ενίσχυσή πωλήσεων του ξενοδοχείου.

Κατηγορίες Άρθρου:
Κατασκευές · Πράσινη Πόλη