Ο Άγιος Δημήτριος επιμένει ειρηνικά κι αθλητικά!

17 Απριλίου, 2022 - 1:37 μμ
35
Views

Της Άννας Στεργίου

Τρέχοντας για την Ειρήνη! Ειρηνοδρομία λοιπόν στη μνήμη του αγωνιστή της δημοκρατίας, Αλέκου Παναγούλη αλλά αφιερωμένη στους ανθρώπους, που έχουν ν΄ αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην όραση ή απόλυτη τυφλότητα.

Το μήνυμα της ειρήνης και της δημοκρατίας έρχεται ξανά από τον φιλόξενο δήμο Αγίου Δημητρίου και στη συγκεκριμένη συγκυρία έχει πολλαπλούς αποδέκτες, απέναντι σε πολίτες, λαούς και κράτη. Οι αθλητές ερασιτέχνες κι επαγγελματίας θα τρέξουν για την ειρήνη υπέρ των ατόμων, με προβλήματα όρασης.

Ο δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής έτσι κι αλλιώς μας έχει συνηθίσει σε κοινωνικές πρωτοβουλίες, όπως τον δημοτικό λαχανόκηπο για την στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην πρόσφατη στήριξη μαθητή, που ήρθε προσφυγάκι από πολύ μακριά κι αναζήτησε άσυλο στην Ελλάδα.

Ο θεσμός, που έχει καθιερώσει ο δήμος Αγίου Δημητρίου στη μνήμη του αγωνιστή της δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη, ο οποίος ξεψύχησε στα όρια της πόλης συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής αλλά ανεστάλη προσωρινά, μόνο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν εξαιτίας της πανδημίας.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν λίγες ημέρες στο μουσείο Αφής στην Καλλιθέα, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Αγίου Δημητρίου, Σπήλιος Διαβολίτσης κι από πλευράς ΟΠΑΠ Αγίου Δημητρίου ο Γιάννης Μαθάς εξέφρασαν την ελπίδα πως θα μεταλαμπαδεύσουν μέσω των αθλητών παντού το μήνυμα της ειρήνης και της αθλητικής εκεχειρίας. Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στις 9 το πρωί με αφετηρία και τερματισμό το κτήριο του δήμου Αγίου Δημητρίου κι ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 500.

Η παρουσίαση έγινε από τη Ζέτα Θεοδωρακοπούλου στον Φάρο Τυφλών στην Καλλιθέα, παρουσία των χρυσών παραολυμπιονικών, Νάσου Γκαβέλα και Σωτήρη Γκαραγκάνη, οι οποίοι θα μετάσχουν στον αγώνα. Μίλησαν  οι αρμόδιοι από τον δήμο Αγίου Δημητρίου, αφού η δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω Covid-19 ενώ τον λόγο πήρε κι ο Γ. Καρούτσος, χορηγός από την πλευρά της Affidea.  

Η ειρηνοδρομία περιλαμβάνει μία σειρά δρομικών αγωνισμάτων 2,5 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων και 1 χιλιομέτρου κι αφορά από επαγγελματίες έως ερασιτέχνες, αθλητές και παιδιά.

Είναι πυρετώδεις οι προετοιμασίες αλλά χρειάζονται κι επιπλέον εθελοντές. Οι διαδρομές είναι πιστοποιημένες από την AIMS/IAF κι οι διοργανωτές φέτος αφιερώνουν την ειρηνοδρομία στηρίζοντας τον Φάρο Τυφλών Ελλάδας.

Από πλευράς του Φάρου Τυφλών μίλησε η πρόεδρος κ. Μαρία Τζεβελέκου, η οποία ζήτησε μέσω τέτοιων διοργανώσεων ν΄ αναπτυχθεί η ενσυναίσθηση.  

Τη διοργάνωση στηρίζουν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, ο οργανισμός «Κόσμος χωρίς πολέμους και βία» κ.ά. φορείς και συλλογικότητες.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Παναγούλεια και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το σωματείο κλασικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α. Οδυσσέας αλλά και με τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες στον δήμο Αγίου: Δημητρίου: https://dad.gr/sports/athlitismos/eirinodromia/

Κατηγορίες Άρθρου:
Αθλητισμός · Πολιτισμός